Hoofd SEC benadrukt nogmaals de focus op de cryptomarkt

Het hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) benadrukte, in een toespraak op maandag 8 april, nogmaals de focus van de SEC op de cryptomarkt. Sprekend tijdens de SEC Speaks-conferentie in Washington, besprak de voorzitter van de SEC, Jay Clayton, de digitale valutaruimte, terwijl hij een breed overzicht gaf van de activiteiten en de precieze rol van de SEC hierin. Hij koos ervoor om zich hoofdzakelijk te richten op gevallen waarin bestaande wetten werden gebruikt om niet-naleving van crypto-entiteiten aan te pakken.
“In de digitale activa markt heeft de afdeling handhaving gevallen aan het licht gebracht die aantonen dat er een weg is naar naleving van de federale effectenwetgeving in de toekomst, zelfs wanneer uitgevende instellingen een illegaal niet-geregistreerd aanbod van digitale activa effecten hebben uitgevoerd. Dit pad bevat gepaste toelichting voor beleggers, zodat ze een beter onderbouwde beslissing kunnen nemen over het al dan niet terugvorderen van hun tokens.”
De opmerkingen onderstrepen de aanhoudende inzet van de SEC voor de cryptomarkt en de impact ervan op gebieden zoals de effectenwetgeving, waarbij de VS langzame maar alomvattende stappen onderneemt om dit op nationaal niveau te formaliseren. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!