Bitcoin (BTC) prijs analyse 8 april, 2019

De Bitcoin (BTC) prijs hanteert op het moment van schrijven een prijs van $5240 (Coinbase). Na flinke prijsstijgingen te hebben gezien, is het wellicht nu tijd voor wat afkoeling.

Bitcoin (BTC) Bearish case:

Op dit moment vormt zich bij Bitcoin een Rising wedge, met daarbij ook de dubbel top scenario op de prijs van $5280. De target van de rising wedge brengt ons naar de support area van de $4700 area, waar overigens ook op 2 april support op was gevonden. Andere belangrijke support area’s waar wij een bounce dienen te krijgen liggen rond: – $4630 (200 EMA op de Daily chart) – $4541 (0.618 fibonacci/golden fib.) – $4200 (Horizontale supportlijn) Ook de stochastic RSI staat op de 4H, 8H, en op de 1D hoog in zijn range en vormt op verschillende tijdframes zelfs al een bearish cross. Ook een reden wat kan zorgen voor meer verkoopdruk omtrent Bitcoin.

Bitcoin (BTC) Bearish Divergentie

Ook op de 4H, 8H & 12h zien wij een bearish divergentie. De divergentie geeft aan dat de bulls momentum verliezen en dat er een grote kans is op een correctie. Op de Bitcoin prijs hebben wij een Higher High en op de RSI maken wij een Lower High.

Bullish case:

Als wij de symmetrical triangle uitspelen door verder bullish momentum vast te houden, kunnen wij de target van $5720 voor ogen zien. Het is wel een MUST om de aangegeven paarse trendlijn dan ook vast te houden, die op het moment van schrijven ligt op $5120. Als wij door deze trendlijn heen vallen, die wij vormen sinds 2 april, komt de bullish scenario te vervallen en zie ik alleen nog maar een dalende mogelijkheid voor ogen.

Conclusie:

Voor de week analyse van maandag 8 april kunnen wij concluderen dat wij wellicht een wat rode week tegemoet gaan. Er zal even wat afkoeling nodig zijn en er is een grote mogelijkheid dat de bearish divergentie zich gaat uitspelen. Wij kijken naar de support area’s: – $4630 (200 EMA op de Daily chart) – $4541 (0.618 fibonacci/golden fib.) – $4200 (Horizontale supportlijn) Dit artikel is geschreven door onze partners van HetCryptoHuis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken! Je kan ze ook joinen op Telegram. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!