ICO’s haalde 58 keer minder op dan in Q1 2018

In het eerste kwartaal van 2019 is ongeveer $118 miljoen opgehaald via Initial Coin Offerings (ICO’s). Dit is 58 keer minder dan $6,9 miljard, het bedrag dat in dezelfde periode in 2018 werd opgehaald. Dit meldde de Wall Street Journal (WSJ) op 31 maart. Het rapport vermeldt de data van de ICO analytics website TokenData. De WSJ betoogt dat investeerders afgeschrikt zijn door acties van regelgevers tegen niet conforme ICO’s, net zoals door de bearmarkt in het afgelopen jaar. Een van de laatste voorvallen was in februari. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had toen cryptobedrijf Gladius Network een boete opgelegd met de verkoop van niet-geregistreerde effecten, nadat de onderneming zelf rapporteerde aan de commissie. Het recente rapport maakte ook bekend dat van de 2500 projecten die TokenData sinds 2017 volgde, slechts 45 procent met succes geld inzamelde. Bovendien citeert WSJ ook TokenData door te zeggen dat slechts 15 procent van de uitgegeven tokens in succesvolle ICO’s op of boven hun oorspronkelijke prijs handelen. In het artikel werd advocaat en consultant Joshua Ashley Klayman genoemd die stelde dat ICO’s zelf mogelijk zouden verdwijnen, maar de markt voor digitale effecten niet. Onlangs hebben zogenaamde security token offers (STO’s) wereldwijd meer aandacht gekregen van zowel de private sector als overheidsregulatoren. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!