MakerDAO en UMA lanceren een token die gekoppeld is aan de Amerikaanse aandelenmarkt

Het gedecentraliseerde platform voor financiële contracten, UMA, werkt samen met MakerDAO, van Decentralized Autonomous Organisation (DAO), om een ​​token uit te brengen dat is gekoppeld aan de aandelenmarkt in de Verenigde Staten. Dit volgens een officiële publicatie van UMA op woensdag 27 maart. De ERC-20-token, genaamd USStocks, biedt beleggers toegang tot de Amerikaanse aandelenmarkt. Gebruikers kunnen de token kopen met behulp van MakerDAO’s eigen USD-backed stablecoin, DAI. De gedecentraliseerde cryptocurrency exchange, DDEX, is het platform waar investeerders de token, USStocks, kunnen kopen. De publicatie verteld het volgende:
“USStocks is een ERC20-token dat staat voor het synthetische eigendom van een index van de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse aandelen. Dit betekent dat iedereen met toegang tot internet en digitaal geld kan gaan investeren in de Amerikaanse aandelenmarkt.”
Het bedrijf geeft aan dat de token een index van de 500 beste bedrijven op de New York Stock Exchange en Nasdaq representeert. Maker’s CEO en mede-oprichter, Rune Christensen, verklaarde het volgende:
“Dai is opgericht om een platform te creëren voor economische empowerment, zodat iedereen gelijke toegang tot de wereldwijde financiële markt heeft.”
Hij voegde hier aan toe:
“USStocks is een opwindend voorbeeld van hoe gedecentraliseerde financiën, economische kansen voor mensen kan laten ontstaan, ongeacht hun geografische ligging of inkomensniveau.”
De initiële afwikkelingsdatum is 15 mei, wanneer USStocks-tokens terug naar Dai kunnen worden ingewisseld. De blogpost verteld verder dat dit nog maar het begin is en dat zij, later dit jaar, meer tokens zullen gaan lanceren voor andere activa, inverse posities en leverage. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!