Facebook plaatst een vacature voor blockchain gerelateerde functie

Facebook is druk bezig met het aantrekken van blockchain-specialisten. Nu is er een vacature geplaatst waarin het sociale netwerk aangeeft dat het opzoek is naar een ‘Lead Commercial Counsel’. Zoals hierboven te lezen is, is het bedrijf op zoek naar iemand die verantwoordelijk zal zijn voor:
  • Het opstellen en onderhandelen van een breed scala aan contracten met betrekking tot de blockchain-initiatieven van Facebook, inclusief de samenwerkingsverbanden die nodig zijn om nieuwe producten te lanceren en dergelijke producten internationaal uit te breiden.
  • Het adviseren van cliënten over juridische risico’s, bedrijfsstrategieën en andere zakelijke problemen. De juridisch adviseur zal ook de relaties van Facebook met belangrijke partners en de commerciële aspecten van de producten en programma’s structureren.
  • De kandidaat moet in staat zijn om ‘veel deals te beheren’ en een bewezen kwalificatie als advocaat hebben: een J.D.-degree en lidmaatschap van ten minste één bar in de Verenigde Staten is een must.
  • Tevens moet de kandidaat serieuze technische expertise hebben: “Meer dan vijf jaar juridische ervaring, waaronder meer dan vier jaar ervaring in technologie-transacties”, met name met blockchain- of betalingstechnologie en gerelateerde juridische kwesties. “Sterke interesse in mobiele en alternatieve betalingen” heeft de voorkeur.
Voel je jezelf aangesproken tot deze vacature? Dan kan je altijd een kijkje nemen op de vacaturesite van Facebook. Eerder deze maand plaatsen wij al een bericht over het feit dat Facebook bezig is met een eigen cryptocurrency. Deze munt die is, naar verluidt, bedoeld om gebruikers de mogelijkheid te bieden om geld te sturen via hun berichtendiensten (WhatsApp, Messenger en Instagram). Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!