Facebook is bezig met eigen cryptomunt

Facebook hoopt met zijn geheimzinnige cryptocurrency project te kunnen slagen, waar Bitcoin (BTC) op sommige vlakken gefaald heeft. Dit meldde een New York Times (NYT) artikel op 28 februari. Het bedrijf wil het komende jaar een nieuwe cryptocurrency lanceren die bedoeld is om gebruikers de mogelijkheid te bieden om geld te sturen via hun berichtendienst. Facebook is voornamelijk bezig om de messaging-infrastructuur opnieuw in te richten en de drie volledig eigen apps, WhatsApp, Messenger en Instagram, onder één dak te brengen. Dit zal volgens de New York Times een toekomstig crypto-token opleveren met 2.7 miljard mensen die deze diensten iedere maand gebruiken. Een crypto-aangedreven betalingssysteem dat zou werken vanuit een berichtensysteem is een idee dat graag wordt gevolgd door verschillende wereldwijde berichtendienst-giganten, zoals Korea’s Kakao, Line in Japan en door Rusland ontwikkelde Telegram. Volgens NYT lanceerde Facebook zijn crypto-project kort nadat Telegram bijna $1,7 miljard had opgehaald in twee private initial coin offering (ICO) rondes voor zijn toekomstige token- en blockchain platform Telegram Open Network (TON). Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!