cryptoregulatie

Mexico hoopt op ondersteunende cryptoregulatie

Banxico, de centrale bank van Mexico, heeft een reeks voorgestelde FinTech-regulaties uitgegeven die een impact kunnen hebben op de snelgroeiende cryptocurrency en blockchain-technologie-sectoren.

Imparcial gaf in zijn nieuwsbericht aan dat, Banxico ervoor probeert te zorgen dat ondernemingen die gebruik maken van cryptocurrencies hun crypto-transacties ‘op een gezonde afstand’ houden van hun gebruikelijke financiële activiteiten.

De bank zal op zoek gaan naar richtlijnen voor de manier waarop ondernemingen digitale activa beheren. Dit komt door het “gemak waarmee cryptocurrencies naar het buitenland verstuurd kunnen worden” en dus buiten de regulatieve controle van Mexico.

De bank geeft aan te luisteren naar feedback en suggesties van de industrie, voordat het wettelijk wordt vastgelegd. Mexico heeft in het verleden al internationale bekendheid gekregen vanwege de progressieve benadering van cryptocurrency-regelgeving.

Het nieuws werd net iets langer dan een week nadat ondernemingen in het land de eerste ‘cryptocurrency for tourism’ lanceerden uitgebracht. Dit meldt Ibero Economia.

Update LocalBitcoins, P2P Bitcoin exchange, volume (in Bitcoin) in Mexico:

CryptoBenelux - Bitcoinmexico
Source: Coin.dance

De cryptocurrencies in de Latijns-Amerikaanse regio genieten op dit moment van een bloeiperiode, waarbij Colombia vooral geïnteresseerd is in alles wat met FinTech te maken heeft.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN