Follow-up: QuadrigaCX heeft bijna 650.000 ETH opgeslagen op andere exchanges

Zoals CryptoBenelux in februari meldde is, na de plotselinge dood van zijn oprichter Gerry Cotten, QuadrigaCX ongeveer $145 miljoen aan digitale activa kwijtgeraakt. Nu blijkt dat de veelbesproken cryptocurrency exchange waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid Ethereum heeft opgeslagen bij andere crypto-exchanges. Dit volgens nieuw bewijs dat op 28 februari werd gepubliceerd door crypto onderzoeks- en consultingplatform, ZeroNonCense. Deze informatie verkreeg ZeroNonCence door Kraken CEO Jesse Powell en MyCrypto CEO Taylor Monahan. De auteur van het rapport zegt “dat er een zeer grote waarschijnlijkheid is” dat bijna 650.000 Ethereum (ETH), behorend tot QuadrigaCX, werd opgeslagen op de crypto-exchanges Kraken, Bitfinex en Poloniex. Het rapport beweert verder dat het al bewezen is dat QuadrigaCX al rekeningen had op de genoemde exchanges en dat, op het moment dat het werd verstuurd naar deze exchanges, het om een bedrag van meer dan $100 miljoen ging. ZeroNonCense legt uit dat, gezien de beëdigde verklaring van de weduwe Jennifer Robertson, dat niemand weet waar Gerry Cotten de crypto-activa had opgeslagen. Daarnaast beweerde zij ook dat Gerry Cotten mogelijk een deel op andere exchanges heeft opgeslagen. In een eerder rapport van het accountantskantoor Ernst & Young, werd al duidelijk dat de cold-wallets van de exchange sinds april 2018 leeg en ongebruikt waren. Dit zou kunnen worden verklaard door de mogelijkheid dat de activa opgeslagen is bij andere exchanges. Het rapport concludeert dat als de fondsen van QuadrigaCX zich nog steeds op de bovengenoemde beurzen bevinden, het ophalen ervan gemakkelijk moet zijn. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!