Gastblog door Jade on the Block: waarom betalen met Bitcoin?

Om te beginnen zal ik me even voorstellen. Ik ben Jade en ik schrijf een blog genaamd Life on the Block over het dagelijks gebruik van blockchain en cryptocurrency, ook wel adoptie genoemd. Iedere maand zal ik hier een column over schrijven voor CryptoBenelux.

Hebben cryptocurrencies wel nut?

Het is mij opgevallen dat veel mensen bezig zijn met investeren in verschillende crypto, maar dat deze in het dagelijks leven weinig gebruikt worden. Opvallend, want zijn crypto niet juist bedoeld om te gebruiken? Als zo weinig mensen crypto gebruiken, betekent dit dan dat cryptocurrency eigenlijk geen nut hebben? En waarom investeren we er dan wel ons geld in? De vraag die al deze vragen beantwoordt is dus eigenlijk waarom zou je met crypto willen betalen? Ik heb mijzelf deze vraag al vaak gesteld en sinds kort heb ik het antwoord gevonden. Ik vond het antwoord daar waar alles begon, Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin (BTC).

Power to the people

Satoshi Nakamoto heeft met de uitvinding van Bitcoin een decentrale blockchain ontworpen. In een decentrale blockchain kan niet één iemand, een centrale partij, bepalen wat er gebeurt, maar is de macht verdeeld over veel verschillende partijen, het is decentraal. De derde, centrale partij zorgt in ons huidige stelsel voor het vertrouwen… Maar hoe betrouwbaar is zo’n derde partij? Laten we als voorbeeld de crisis in Griekenland nemen. Griekenland moest een grote schuld terug betalen. Dit geld moest ergens vandaan komen, de bevolking. Zo werden bijvoorbeeld de pensioenen gekort. Stel je voor dat jij jouw pensioen op de Bitcoin blockchain had staan. Dan zou de derde partij hier niet aan kunnen komen en had je jouw pensioen nog steeds gehad. Maar omdat het pensioen bij het pensioenfonds staat, konden zij als derde, centrale partij de pensioenen verlagen. Waarom mogen zij deze beslissing nemen over jouw pensioen? Je hebt het bij hen gestald met de bedoeling dat zij er goed voor zouden zorgen. Je zou hen toch juist moeten kunnen vertrouwen?

Bitcoin biedt jou een alternatief

Dat is precies waar het om gaat als je het hebt over betalen met Bitcoin. Jij hebt de volledige controle over jouw bezit. Dit heeft voor en nadelen. Als je de sleutel tot jouw bezit kwijtraakt, kan niemand hem voor je terugvinden. Dus we moeten leren om op een andere manier met onze veiligheid om te gaan. Maar op het moment dat er een crisis uitbreekt is er niemand die kan zeggen dat jij maar een gedeelte van jouw bezit mag houden, omdat jij de derde partij moet helpen de rommel op te ruimen die zij hebben veroorzaakt. Het mooie is dat Bitcoin jou een keuze biedt. Heb jij geen probleem met het huidige stelsel? Prima, dan kun je hier bij blijven. Heb jij je vraagtekens bij hoe dingen nu georganiseerd zijn en wil je zelf meer controle? Dan kun je gebruik maken van Bitcoin. Ik denk dat het voor iedereen goed is om een eigen mening te vormen over dit onderwerp. Wil jij zelf de controle hebben? Of wil je de controle geven aan anderen die ermee kunnen doen wat zij willen? Ik hoop dat deze column je aan het denken zet over waarom jij in de wereld van blockchain en crypto bent gestapt. Ben je hier om geld te verdienen? Of ben jij ook geïnteresseerd in waar Bitcoin en de decentrale blockchain echt voor staan? Met welke reden jij hier ook bent, het maakt niet zo veel uit. Voor iedereen geldt dat Bitcoin meer waarde heeft als we het gaan gebruiken. Voor de investeerders gaat meer gebruik leiden tot een hogere prijs. Voor de gebruikers zal Bitcoin steeds bruikbaarder worden als middel om jouw eigen bezit te beheren.  Dus wat ga jij doen om jouw steentje bij te dragen? Ik hoor je al denken… klinkt allemaal mooi… maar in hoeverre kan ik Bitcoin dan al gebruiken? Als je jezelf deze vraag gaat stellen ben je in ieder geval al een stapje verder! Vind het antwoord op deze vraag door hieronder te klikken! Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!