Ripple (XRP) wordt eindelijk gelist op Coinbase

Na jarenlang gewacht te hebben krijgen de supporters van Ripple (XRP) nu toch eindelijk waar zij zo lang op gewacht hebben, de Coinbase listing! Dit volgens een publicatie van CCN op dinsdag 26 februari.

Waarom nu?

Op 25 februari begon Coinbase Pro met de integratie van XRP en net als elk ander commercieel bedrijf is het in het belang van Coinbase om de vraag van beleggers in te vullen met een goed gestructureerd en ontwikkeld product. In een officiële aankondiging zei het Coinbase Pro-team:
“Wanneer XRP ?? Nu! XRP / USD-, XRP / EUR- en XRP / BTC orderboeken zullen binnenkort in transfer-only mode gaan en we zullen binnenkomende overdrachten van XRP, in ondersteunde regio’s, accepteren. Orders kunnen niet worden geplaatst of gevuld. De orderboeken zullen minimaal 12 uur in de transfer-only mode blijven.”
Aanvankelijk leidde de integratie van XRP tot een stijging van 10%, echter bleef de prijs daar niet heel lang. Hoewel XRP na de aankondiging weer aanzienlijk gedaald is, is XRP de afgelopen paar uur met nog eens 3 procent gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

XRP is geen effect?

Veel beleggers zijn van mening dat de integratie van XRP door Coinbase kan worden beschouwd als een bevestiging dat het niet gezien wordt als effect. Deze mening wordt echter niet compleet gedeeld door Jake Chervinsky, een advocaat en procureur bij Kobre & Kim LLP. Hij zei dat er te veel variabelen zijn om XRP direct als een niet-effect te beschouwen. In plaats daarvan legde de advocaat uit dat Coinbase waarschijnlijk de voordelen van de integratie van XRP in de exchange opweegt tegen de potentiële negatieve aspecten van de integratie, inclusief mogelijke juridische risico’s. Hij zei:
“Het is verleidelijk om te speculeren over de juridische implicaties van Coinbase’s beslissing om XRP te listen, maar er zijn te veel variabelen om conclusies te trekken. De enige redelijke conclusie is dat Coinbase gelooft dat de voordelen opwegen tegen de kosten (inclusief juridische risico’s).”
Coinbase Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!