JPMorgan’s cryptocurrency is geen concurrent voor XRP, aldus Ripple CEO

Gisteren plaatsten wij een bericht over JPMorgan en hun nieuwe cryptovaluta JPM Coin. Volgens vele zou dit een directe concurrent voor Ripple zijn en sommige zeggen zelfs dat het Ripple overbodig gaat maken.

De tweets

Beter dan Ripple?

In theorie combineert de JPM-munt van JPMorgan, die niet eens echt een cryptocurrency genoemd mag worden, het beste van zowel mainstream finance als van de crypto-wereld. Het project leent blockchain technologie om wereldwijde transacties sneller uit te voeren, terwijl de gebruikers worden beschermd tegen volatiliteit. Omdat JPM Coin overdraagbaar is tussen de rekeningen van de klanten van JPMorgan, die ze zouden kunnen kopen en inwisselen voor de Amerikaanse dollar op basis van een 1:1-koppeling, lijkt de digitale token aantrekkelijker dan de concurrent Ripple. JPMorgan legde het als volgt uit:
“Het uitwisselen van waarde, zoals geld, tussen verschillende partijen via een blockchain vereist een digitale valuta, daarom hebben we de JPM Coin gecreëerd.”

JPM Coin is achterhaald

Maar volgens Ripple CEO, Brad Garlinghouse, is Ripple niet bang om de concurrentie aan te gaan met bedrijven zoals JPMorgan. Garlinghouse zei in een tweet dat de laatste poging van JPMorgan om een ​​cryptocurrency te lanceren niet geheel succesvol was. De voormalige Yahoo-manager legde uit dat de JPM Coin vertrouwt op een ‘gesloten netwerk’ en dat is volgens hem erg achterhaald. Garlinghouse verwees zijn volgers naar een artikel dat hij twee jaar geleden schreef op LinkedIn. De titel luidde: “The Case Against BankCoin.” In dit artikel wordt besproken hoe zogenaamde “bankmunten” niet beter zijn dan onafhankelijke munten zoals XRP.
“Wij zijn er sterk van overtuigd dat banken een onafhankelijk digitaal activum nodig hebben om echt efficiënte afwikkeling mogelijk te maken en we zijn van mening dat XRP de beste papieren heeft voor die rol. Het gaat om de fundamenten van wat digitale assets uniek en speciaal maakt. Het zijn universele valuta’s, wat betekent dat iedereen ze overal ter wereld kan gebruiken. Die universaliteit geeft digitale assets een wereldwijd bereik en de mogelijkheid om veel sneller te zijn dan traditionele assets.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!