Twee openbare pensioenfondsen stappen in crypto

Twee openbare pensioenfondsen uit Fairfax country in Amerika (Virginia’s pensioenstelsel voor politieagenten en werknemerspensioenfonds) hebben geïnvesteerd in Morgan Creek’s nieuwe crypto-fonds. Dit volgens een persbericht van CCN dat geplaatst is op dinsdag 12 februari.

Steeds meer vertrouwen

Overheidspensioenen worden erkend vanwege hun conservatieve en voorzichtige benadering bij beleggen. Vanwege het gebrek aan reguleringen en vertrouwde bewaardiensten in de cryptocurrency-markt, hebben instellingen de afgelopen jaren weinig interesse getoond om de markt te betreden. De deal met Morgan Creek heeft aangetoond dat institutionele beleggers zich openstellen voor de sector en zich steeds meer vertrouwen hebben om in te stappen.
“Het geloof is dat dit hen grote bekendheid geeft aan wat naar onze mening enkele van de beste risico limiterende kansen zijn in een ontluikende industrie. Je kunt een kleine hoeveelheid kapitaal inzetten, je kunt het in een innovatieve industrie stoppen, je kunt je risico’s correct beheren, maar krijgt ook blootstelling aan echte innovatie.”

Twee schapen zijn over de dam

Dit is, volgens Anthony Pompliano (partner van Morgan Creek), de eerste keer dat een openbaar pensioenfonds geïnvesteerd heeft in de crypto-markt. Daarnaast wordt er gezegd dat Morgan Creek wordt gefinancierd door een universiteitskapitaal, een ziekenhuis, een verzekeringsmaatschappij en een particuliere stichting en het haalde in totaal $40 miljoen op. Fairfax County Politieagent’s Chief Investment Officer, Katherine Molnar, zei het volgende:
Blockchain technologie wordt op unieke en overtuigende manieren toegepast in meerdere industrieën. We vinden het belangrijk om opportunistisch te zijn en wij zijn enthousiast om deel te nemen aan deze nieuwe kans, vanwege het aantrekkelijke asymmetrische winstprofiel dat het vertegenwoordigt.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!