Ric Edelman: het is zeker dat er een Bitcoin ETF komt

Volgens de oprichter van Edelman Financial Engines, Ric Edelman, is het vrijwel zeker dat de VanEck of Bitwise ETF uiteindelijk goedgekeurd gaat worden door de SEC. Dit zei hij in een interview met CNBC op maandag 11 februari. Hij zei:
“Het is vrijwel zeker. De enige vraag is wanneer? Ik weet niet hoe snel het zal gebeuren. De SEC heeft een aantal legitieme zorgen die de sector moet overwinnen, en ik ben ervan overtuigd dat dit zal gebeuren, en dat we uiteindelijk een Bitcoin ETF zullen krijgen.”
De afgelopen weken hebben wij van CryptoBenelux al een aantal berichten geplaatst over het feit dat de CBOE hun ETF aanvraag ingetrokken had, om deze vervolgens weer opnieuw in te dienen. Aangezien voor nieuwe aanvragen een deadline van 240 dagen geldt, en gezien de tendens van de SEC om volledig gebruik te maken van die deadline, is het algemene gevoel er dat er tot eind 2019 geen Bitcoin ETF zal komen. Edelman gelooft dat er uiteindelijk aan de eisen van de SEC zal worden voldaan. Hij zei:
“We hebben serieuze spelers: Fidelity, Kingdom Trust en een aantal andere zeer serieuze spelers, en ik heb er alle vertrouwen in dat VanEck of Bitwise in zeer korte tijd zal voldoen aan de eisen van de SEC.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!