Openbaar vervoer van Argentinië SUBE accepteert Bitcoin

De Argentijnse ‘ov-kaart’ SUBE (Sistema Único de Boleto Electrónico) kan nu worden opgeladen met Bitcoin (BTC). Dit meldde Cointelegraph op 8 februari. Alto Viaje is een samenwerking gestart met Bitex, dat financiële diensten op basis van blockchain levert aan ondernemingen. Alto Viaje is een platform voor het toevoegen van geld aan SUBE-kaarten. Door deze partnerschap kan de SUBE-kaart nu via de website van Alto Viaje worden opgeladen met BTC. Cointelegraph sprak met Manuel Beaudroit, CMO bij Bitex, die vertelde dat SUBE kan worden gebruikt om met de trein, bus en metro te reizen. SUBE wordt gebruikt door meer dan zeven miljoen mensen in Argentinië. Hij legde uit dat Alto Viaje in het verleden heeft gewerkt met PayPal en Rapipago, een Argentijns systeem voor digitale betalingen. Beaudroit legde verder uit dat het belangrijkste doel van de samenwerking is om mensen een bredere toegang te geven tot “zo’n revolutionaire technologie, zoals Bitcoin.” Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!