De financiële regulator van New York verstrekt licentie aan Cottonwood Vending LLC.

Het New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft een virtuele valuta licentie, Bitlicense, verleend aan Cottonwood Vending LLC. Dit meldde een officiële tweet op 31 januari. Cottonwood Vending is een Bitcoin (BTC) geldautomaat bedrijf met terminals in New York City. Volgens de tweet blijft het verstrekken van dit soort licenties de innovatie in de FinTech industrie in New York bevorderen Bitcoin geldautomaten of BTM’s zijn touchscreens waarop je geld kunt storten en Bitcoin kunt kopen. Je kunt er ook je mobiele wallet mee scannen, je crypto verkopen en vervolgens je geld opnemen. Aankopen en verkopen worden automatisch gesynchroniseerd met je mobiele wallet. In november 2018 verleende NYDFS een Bitlicense aan BTM bedrijf, Coinsource. NYDFS zei in een persbericht dat zijn besluit volgde op een uitgebreide en grondige beoordeling van de aanvraag van Coinsource en stelde de onderneming aan belangrijke wettelijke voorwaarden. BitLicense werd in juli 2014 geïntroduceerd door Benjamin Lawsky bij de NYDFS. Het verkrijgen van een  licentie wordt door velen in de cryptocurrency en blockchain industrie gezien als een dringende stap om zaken te doen in de staat. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!