SBI kondigt samenwerking aan met R3

Het Japanse financiële dienstverleningsbedrijf SBI Holdings in een officiële aankondiging een gezamenlijke overeenkomst met het Amerikaanse blockchain-consortium, R3, aangekondigd. Dit volgens een persbericht dat gepubliceerd is op dinsdag 29 januari. Al in december had SBI Holdings de plannen bekendgemaakt om samen te werken met softwarebedrijf R3. Het persbericht van gisteren was een officiële aankondiging van deze partnership. De gezamenlijke overeenkomst tussen SBI Holdings en R3 is gericht op het bevorderen van de ontwikkeling van financiële diensten, ondersteund door Distributed Ledger technology (DLT). Daarnaast hebben zij plannen om de activiteiten in de regio Oost-Azië uit te breiden. Volgens het persbericht zal de nieuwe joint venture de levering en introductie van de Corda-licentie ondersteunen, zaken regelen voor het daadwerkelijke gebruik ervan en de samenwerking met buitenlandse kantoren van R3 en andere Corda-partners bevorderen. In september plaatsten wij een artikel over het feit dat R3 een samenwerking gesloten had met het Nederlandse bedrijf. Daarnaast kondigde R3 eerder deze maand de lancering aan van het Corda Network, dat de overdracht van data en digitale assets tussen bedrijfsnetwerken en de verschillende gedecentraliseerde applicaties op het Corda-platform (CorDapps) mogelijk zal maken. R3 heeft tot nu toe meer dan 300 partners voor de ontwikkeling van het open-source blockchain platform Corda. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!