R3 samenwerking met Nederlands techbedrijf

Blockchain vereniging R3 heeft een digitale ID-applicatie laten ontwerpen, door het Nederlandse digitale beveiligingsbedrijf Gemalto op de nieuwste versie van het Corda Platform. Dit meldde Gemalto op 18 september Corda is een open source blockchain aangedreven platform ontworpen voor financiële instellingen, dat in opdracht van R3 is uitgevoerd in samenwerking met meer dan 200 van zijn partners. De verwachting is dat er verschillende pilots van de applicatie zullen worden uitgevoerd, dat Trust ID Network wordt genoemd. Het project zal naar verluidt eind dit jaar geïntroduceerd worden. Trust ID Network maakt het voor digitale dienstverleners mogelijk om “volledig geverifieerde en beveiligde” persoonlijke gebruikersgegevens in bezit te houden door een digitale ID te maken. Klanten kunnen zich hierdoor sneller aanmelden bij verschillende bank, e-commerce en e-overheidsdiensten. Klanten kunnen door de integratie van het Trust ID Network hun gegevens beheren via een mobiele applicatie genaamd ID Wallet. Hier kunnen ze hun persoonlijke informatie invullen en delen met verschillende serviceproviders. Bertrand Knopf, EVP van Bankieren en betalingen van Gemalto, zei:
“Trust ID Network lost grote zwakheden op die we in het hedendaagse leven tegenkomen met betrekking tot identiteit regels. Daarnaast stijgen de kosten en zal het moeilijker worden bij het naleven van strengere regels. Het is een innovatief concept waarbij het zeker interessant zal zijn voor een groot aantal aanbieders.
R3 heeft in juli een versie aangekondigd van zijn Corda blockchain platform, speciaal gericht op bedrijven. De nieuwe versie van het platform is geoptimaliseerd om aan de regels van de hedendaagse bedrijven te voldoen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!