Belarusbank, grootste bank van Wit-Rusland, overweegt crypto exchange

Belarusbank, de grootste bank in Wit-Rusland, overweegt een crypto exchange op te zetten. Dit meldt BelTA op maandag 28 januari. Eigendom van het State Property Committee van Belarus, is de Belarusbank een toonaangevende bankinstelling in het land, op basis van het volume van eigen vermogen, activa, leningen en deposito’s. Belarusbank zou naar verluidt zo’n $13,51 miljard aan bedrijfsmiddelen hebben gehad in 2017. Viktor Ananich, vertelde dat er nu onderzoek gedaan wordt naar de mogelijkheid om een cryptocurrency exchange op te zetten. Ananich beweerde tevens dat digitalisering een van de belangrijkste aandachtspunten is van Belarusbank in 2019, en merkt op dat de bank ook met telecom maatschappijen werkt, gericht op uitbreiding van haar diensten. Zo is Belarusbank van plan om binnen een paar maanden virtuele kaarten te verstrekken, zoals creditcards. Dit is niet de eerste Bank die de crypto-markt gaat betreden. Zo heeft recentelijk de grote Europese cryptobeurs Bitstamp een partnership gesloten met de Zwitserse online bank Dukascopy om Bitcoin (BTC) transacties uit te voeren namens Dukascopy Bank.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!