Reddit Bitcoin

15 verdachten opgepakt in Taiwan voor oplichting met crypto

De politie in New Taipei, Taiwan, heeft 15 verdachten gearresteerd voor het naar verluidt uitvoeren van een crypto-zwendel die hen miljoenen dollars opleverde. Dit meldde de Engelstalige lokale media Focus Taiwan op zaterdag 26 januari.

Volgens het artikel zei de chef van het Criminal Investigation Bureau (CIB), Li Chi-hsun, tijdens een persconferentie dat de vijftien verdachten zijn gearresteerd in twee afzonderlijke invallen die op 9 januari en 17 januari zijn uitgevoerd.

De gearresteerde verdachten zijn naar verluidt beschuldigd van fraude en de zaak is overgedragen aan het districtsbureau van Taipei. De groep zou meer dan 30 mensen hebben opgelicht in het land voor ongeveer $8,16 miljoen.

De verdachten promootten naar verluidt IBCoin, een Ethereum (ETH) ERC20-token dat een betaalmiddel zou moeten zijn voor de adult entertainment industrie. De vermeende fraudeurs publiceerden ook de scam op Facebook en plaatsten foto’s van dure auto’s en luxueuze levensstijl om nieuwe slachtoffers te lokken, zo meldt Focus Taiwan.

Volgens het rapport zei de CIB dat geen enkel slachtoffer ooit enig rendement op hun investering heeft gezien en de token geen echte waarde heeft, aangezien “er momenteel geen bekende bedrijven zijn die handelen in IBCoins.”

Dit is niet de eerste keer dat er fraudeurs zijn opgepakt in Taiwan. In een eerder artikel gaven wij al aan dat er zeven verdachten opgepakt zijn voor het beheren van een misleidend crypto investeringsplan.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN