Winklevoss Capital partner: 2019 niet het jaar voor institutionele investeerders

Sterling Witzke, partner bij Winklevoss Capital, zegt dat ze niet denkt dat 2019 het jaar zal zijn wanneer institutionele beleggers de cryptomarkt betreden. Witzke maakte deze opmerking tijdens een interview met Cointelegraph, op de Crypto Finance-conferentie in St. Moritz (Zwitserland), op donderdag 17 januari. Ze voerde aan dat de bull-run van 2017, toen Bitcoin (BTC) naar all-time highs van $20.000 een munt steeg, heeft gezorgd voor een scheef beeld bij de mensen. Ze zei:
“Omdat het einde van 2017 zo absurd was, hebben mensen de neiging om te denken dat de markt bliksemsnel beweegt. Op het niveau van onderliggende technologische ontwikkeling doet het dat vaak ook, maar ik denk dat het een tijdje duurt voordat “grote” instellingen zich op hun gemak te voelen. Er moeten betere bewaardiensten en gezonde schuld- en kredietmarkten zijn om hen enthousiast te krijgen. Dus ik denk niet dat 2019 noodzakelijk het jaar zal zijn.”
Ze voegde hieraan toe dat, ondanks dat ze heeft gezien dat veel beleggers een stap in de markt durven te zetten, ze de sprong nog niet durven te wagen. Dit heeft, volgens Witzke, te maken met twee factoren:
  • Gebrek aan heldere regelgeving, vooral in de Verenigde Staten.
  • En door bezorgdheid over de veiligheid.
Eerder deze maand was de exchange van de tweeling ook al in het nieuws. Het ging toen over de reclamecampagne van Gemini-exchange. Deze reclamecampagne legde namelijk het accent op solide regelgeving en naleving hiervan. Lees het volledige bericht hier. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!