Gemini exchange voert marketingactie voor reguleringen

Gemini exchange, opgericht door de Winklevoss-twins, roept op voor betere reguleringen in de crypto-markt. Dit meldt Wall Street Journal op vrijdag 4 januari. Het oproepen voor betere reguleringen doet de Gemini exchange echter op een “aparte manier”. Ze hebben namelijk posters geplakt op taxi’s en in de metro van New York met slogans, zoals “crypto needs rules”. Daarnaast hebben ze andere slogans, zoals “geld heeft een toekomst” en “crypto zonder chaos.” Chris Roan, hoofd marketing bij Gemini, vertelde de WSJ:
“Wij geloven dat beleggers, die de cryptocurrency markt betreden, precies dezelfde bescherming verdienen als beleggers in traditionele markten. Dit betekent dus: volgens dezelfde normen, praktijken, voorschriften en compliance-protocollen.”

Andere meningen

Daarnaast zei Blockchain-opleidingsplatform Kryptic Nation op Twitter dat exchanges, zoals Gemini, regulering vragen van dezelfde mensen en kartelleiders die de “avarage man” al jarenlang naait. Neha Narula, directeur van het Digital Currency Initiative bij MIT Media Lab, vertelde WSJ dat regelgevingen niet consequent worden toegepast in de crypto-markt. Ze zei:
“Er is een groot probleem met de marktintegriteit en consumentenbescherming. Daarnaast moeten we absoluut zeker weten dat de regels worden gehandhaafd waar ze van toepassing zijn.”
Ze ging verder met:
“Hoewel de regelgeving vaak inconsistent is, zou overregulering innovatie kunnen onderdrukken als de naleving te duur zou worden voor bedrijven die de markt willen betreden.”

Token Taxonomy Act

In een poging om ervoor te zorgen dat de crypto-ruimte niet te lijden heeft onder een te strikt wettelijk kader, hebben Amerikaanse wetgevers een wetsvoorstel ingediend in het Huis van Afgevaardigden dat de Token Taxonomy Act wordt genoemd. De act zou tokens uitsluiten als zijnde effecten en een nieuwe definitie geven voor crypto-activa. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!