Ex-congreslid zegt dat de Amerikaanse regelgeving in de weg staat van innovatie

George Nethercutt, voormalig Republikeins congreslid, was altijd al een voorstander van cryptocurrencies, maar hij richtte zich, in een artikel voor The Hill op maandag 14 januari, op de aanpak van de Amerikaanse regulatoren.

Verschillende aanpakken

Nethercutt, die sinds 1995 tien jaar de Amerikaanse staat Washington vertegenwoordigde, is nu oprichter en voorzitter van Nethercutt Consulting LLC en van zijn non-profitorganisatie, de Nethercutt Civics Foundation. Na het herzien van het Amerikaanse beleid in binnen- en buitenland in zijn recente opinie, bracht Nethercutt een schril contrast aan het licht tussen de acties van het ministerie van Buitenlandse Zaken en die van toezichthouders om het intellectuele eigendom van de VS te beschermen.
“Terwijl diplomaten van het ministerie van Buitenlandse Zaken hard onderhandelen om de weg vrij te maken voor Amerikaanse innovatie, hebben toezichthouders in de VS, zoals de Securities and Exchange Commission (SEC), er lang over gedaan om uitspraken te doen met betrekking tot cryptocurrencies.”
Hij ging verder met:
“Dit heeft de innovatie belemmerd en heeft ervoor gezorgd dat veel Amerikaanse bedrijven door de bomen het bos niet meer zien. Dit heeft met name met betrekking tot het al dan niet classificeren van hun tokens als effecten.”

Verouderde regels

De focus van de SEC op crypto-bedrijven die de regelgeving niet naleven, terwijl deze regels nog uit de jaren 30 stammen, zorgt ervoor dat cryptocurrencies automatisch in een nadelige positie geplaatst worden. De verwarring is ook ontstaan ​​uit de overlappende activiteiten van de SEC en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De voorzitter van de CFTC erkende vorig jaar in een interview dat de twee entiteiten aanzienlijk verschilden in hun benadering van hetzelfde veld. Voor Nethercutt zijn het vooral effecten die moeten worden gescheiden van de opkomende crypto-industrie. Hij zei:
“Vanuit een juridisch perspectief hebben deskundigen geconcludeerd dat effectenverordeningen eenvoudigweg niet van toepassing zijn op cryptocurrencies.” “Het is tijd dat beleidsmakers die aanpak delen, waardoor de innovatie kan blijven floreren.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!