CoinfloorEX gaat fysieke Bitcoin futures contracten aanbieden in Azië

CoinfloorEX, dat gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk, is klaar om de handel met fysieke Bitcoin futures aan te bieden op de Aziatische markt. Dit werd onthuld door de CEO van het bedrijf in een interview met Bloomberg op maandag 7 januari.

Het consortium

CoinFLEX, een afkorting van Coin Futures and Lending Exchange, is naar verluidt eigendom van een consortium waar Roger Ver een onderdeel van is. Het consortium achter CoinFLEX omvat o.a. ook een andere vroege Bitcoin investeerder, namelijk Mike Komaransky, een investeringsfirma uit de Verenigde Staten, Dragonfly Capital, een moedermaatschappij van het Britse cryptoplatform CoinShares en anderen.

Waar, wanneer en hoe?

CoinfloorEX zal volgens Bloomberg gevestigd worden in Hong Kong en zal worden geleid door Mark Lamb, mede-oprichter van Coinfloor. Ze zullen, vanaf februari, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash en Ethereum (ETH) futures-contracten aan gaan bieden aan particuliere beleggers die in Azië zijn gevestigd. Lamb zei in het interview met Bloomberg dat alle futures van het bedrijf fysiek worden geleverd. Zodra een contract verloopt, krijgen de klanten de onderliggende cryptocurrency in plaats van een contante betaling. Dit is een erg belangrijk verschil met andere partijen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!