Britse financiële toezichthouder onderzoekt 18 crypto-bedrijven

De Britse financiële toezichthouder onderzoekt 18 bedrijven “die betrokken zijn bij de verkoop van cryptocurrencies”.

Media outlet de Sunday Telegraph zegt dat het de bevestiging heeft ontvangen van de FCA dat het “onderzoeken heeft geopend naar 67 bedrijven die actief zijn op de cryptocurrency-markt”. 49 onderzoeken zijn echter al gesloten, vanwege onvoldoende bewijs of er zijn waarschuwingen afgegeven door de FCA.

De regelgevende Financial Conduct Authority (FCA) heeft geweigerd om commentaar te geven op de bedrijven die zij nu aan het onderzoeken zijn, of om hun namen bekend te maken vanwege mogelijke ‘commerciële zorgen’.

De FCA onthulde ook dat het in mei dit jaar, de eerste 24 cryptocurrency-bedrijven heeft onderzocht.

Zoals eerder vermeldt, heeft Groot-Brittannië momenteel geen wetgeving met betrekking tot cryptocurrency, echter kunnen leveranciers, die gereguleerde beleggingen verkopen met een onderliggend cryptocurrency-element, een FCA-goedkeuring verkrijgen.

Het nieuws zal wellicht een extra impuls geven aan het Britse parlement om wetgevingen te introduceren. In september verklaarde het Treasury Committee dat regelgevingen nodig zijn voor de crypto-markt en noemde het zelfs het Wilde Westen.

Volgens de Financial Times zouden sommige delen van de Britse blockchainsector eigenlijk regelgevingen moeten verwelkomen, en de juridische verduidelijking die ze kunnen brengen.

Wanneer deze regelgevingen er gaan komen is nog niet duidelijk, echter dat ze er gaan komen is zo goed als zeker.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!