Brits parlement lid pleit voor belastingbetalingen met Bitcoin

Een conservatief lid van het Britse parlement heeft op maandag 10 december aangegeven dat het mogelijk moet zijn om betalingen, met lokale autoriteiten en nutsbedrijven, met Bitcoin (BTC) te verrichten. De verklaring werd door de lokale nieuwswebsite Express.co.uk gemeld.

Parlement moet crypto gaan begrijpen

Eddie Hughes, een lid van het Britse parlement voor het discrict Walsall North, beschreef zichzelf als een “crypto-liefhebben met amateurkennis.” Hij gaf tevens aan dat blockchain veel aandacht krijgt en dat leden van het parlement “de plicht hebben om het te begrijpen.” Hughes legde verder uit dat hij onlangs een ontmoeting had met de Royal National Lifeboat Institution, die cryptocurrency-donaties accepteert, en dat de ontmoeting hem aan het denken zette:
“Wat houdt ons tegen om belastingen en andere rekeningen te kunnen betalen met Bitcoin?”
In verband met de crypto-houding van het Verenigd Koninkrijk zei Hughes:
“Je loopt voorop of je zit achter de curve, en ons land bevindt zich momenteel in een interessante positie. We moeten gezien worden als een progressief land.”

Huidige crash is wellicht een pluspunt

De recente crash van de crypto-markt heeft naar verluidt de druk op de Financial Conduct Authority (FCA), van het Verenigd Koninkrijk, verlicht om “overhaaste” nieuwe crypto-regulering te introduceren. Volgens Reuters had de eerder dringende noodzaak om regelgeving te creëren het risico van een hardhandige aanpak verhoogd die de industrie zou kunnen schaden. Nu de crash is gebeurd, hebben functionarissen aangegeven dat ze meer tijd zullen nemen om te zorgen voor een meer gebalanceerd wettelijk kader. Gillian Dorner, adjunct-directeur voor financiële diensten bij het Britse Ministerie van Financiën, zei:
“Dit is de kans om de tijd te nemen om wat diepgaander te kijken en ervoor te zorgen dat we een evenredige benadering hanteren.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!