Voormalig Wall Street Investeerder: crypto beste investering voor 2019

Voormalig Point72 Asset Management executive Travis Kling zei eerder dat de kans groot is dat crypto de beste investering voor 2019 wordt.

De grondlegger van het Ikigai Fonds beweerde dat cryptocurrencies nooit aanwezig waren tijdens een goede bearmarkt in de traditionele financiële wereld. De daling van de Nasdaq Composite en de Dow Jones zou er voor kunnen zorgen dat meer investeerders in cryptocurrency gaan investeren.

Hij zei:

Crypto heeft nooit bestaan tijdens een bearmarkt in traditionele activa. Bitcoin (BTC) ontstond aan het begin van het grootste monetaire experiment ooit, namelijk een wereldwijd gecoördineerde QE (quantitative easing). Het beëindigen van QE veroorzaakt pijn. Er is een grote kans dat crypto de best presterende beleggingscategorie in 2019 zal worden.

Gaan meer beleggers in crypto investeren?

Deze week betrad de Amerikaanse aandelenmarkt officieel een bearmarkt omdat de Nasdaq-composiet binnen een aantal maanden meer dan 20 procent daalde.

De markt zou nog eens met 20 procent moeten dalen om de winsten van 2017, het best presterende jaar in de geschiedenis, weg te spelen. Ondertussen begint juist een steile uitverkoop binnen de financiële markt zowel grote als kleine bedrijven te beïnvloeden.

Kling, die nu een cryptocurrency-gericht fonds heeft, zei:

Het is voor mij volkomen logisch dat de crypto-markt een bodem bereikt voordat dit het geval is in de traditionele markt, gezien de intensiteit van de sell-off van Amerikaanse markten en de strijd van de Chinese economie.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!