Nigeriaanse experts vragen om reguleringen

Nigeriaanse blockchain-experts hebben opgeroepen tot meer reguleringen, op het gebied van cryptocurrencies op het Afrikaanse continent, om de sector in de regio te versterken en de economie een boost te geven. Tijdens de recente Luno Meet in Nigeria, hebben enkele van de meest gekwalificeerde crypto-experts van de Verenigde Staten gediscussieerd over de toekomst van blockchain in Afrika.

Groei mee of blijf achter

De Chief Operating Officer van Blockchain Solutions Limited, Lucky Uwakwe, vertelde het publiek dat de crypto-markt wereldwijd groter aan het worden is en dat 65% van de mensen nu bekend is met crypto. Uwakwe citeerde het onderzoek van Luno Nigeria, dat 25% van de mensen in de studie nu een of andere crypto-valuta bezit en dat 51% van de mensen crypto zag als een investering, 16% gebruikt crypto voor online winkelen en 19% van de mensen gebruikt het voor overboekingen. De overheersende kwestie die Uwakwe probeerde over te brengen, is dat de crypto-markt groter aan het worden is en dat Nigeria hierin mee moet gaan of in de kou achterblijft. Bij het toespreken van het publiek, zei Uwakwe het volgende:
“Bitcoin (BTC) is de eerste cryptocurrency dat peer-to-peer technologie gebruikt. Het is een eenvoudigere implementatie van blockchain-technologie. Functies als een betaalmiddel dat kan worden gebruikt om geld te verzenden, en dat waarde als een investering draagt.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!