Bitcoin vriendelijke applicatie verschijnt in de Google Play Store

Square heeft een nieuwe hoogtepunt bereikt met hun mobiele applicatie Cash-app. Het bijzondere hieraan is dat de applicatie Bitcoin (BTC) ondersteund. De applicatie is de populairste mobiele app geworden in Amerika wat betreft de financiële applicaties op de Google Play Store. CCN meldde begin augustus al dat de Cash-app de app Venmo had ingehaald om de tweede plek te bemachtigen (één plek onder PayPal). In diezelfde maand maakte Cash-app bekend dat zij Bitcoin diensten zouden ondersteunen.

De groei van Square wordt aangezet door Bitcoin

2018 is een mooi groei-jaar voor Square, dit komt vooral door de hype van BTC en het massale gebruik van Bitcoin door Cash-app gebruikers. De CFO, Sarah Friar, meldt dan ook dat de groei van de Cash-app pas echt in gang gezet werd toen zij bekend maakte dat zij Bitcoin zouden gaan ondersteunen. Destijds stond de applicatie op de 15e plek in de Google Play Store. De CEO van Square en de mede-oprichter van Twitter, Jack Dorsey, meldde eerder dat zij iets zouden bedenken om Bitcoin adoptie te bevorderen. Één van de redenen waarom Square gigantisch is gegroeid komt, volgens de mede-oprichter van Twitter, doordat het applicatiegebruikers de mogelijkheid geeft om feilloos transacties uit te voeren, ongeacht of het om fiat of om Bitcoin gaat. Er gaan tevens geruchten rond dat Square zich verder zal richten op ondersteuning van andere digitale valuta. Mochten deze geruchten waar zijn, lijkt Square een glanzende toekomst tegemoet te gaan. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!