SEC stelt beslissing ETF weer uit (27-2-2019)

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing voor het voorstel, voor de eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van de natie, wederom verplaatst. In een online gepubliceerde post, zei de toezichthouder dat de evaluatieperiode voor de ETF verlengd is tot 27 februari 2019. Het voorstel werd voor het eerst ingediend door geldmanager VanEck en blockchain-startup SolidX, die eerder dit jaar samenwerkte met de CBOE-exchange. Het is echter niet de eerste keer dat het besluit uitgesteld is door de SEC. Het besluit zou eerder dit jaar al genomen moeten worden, echter hebben ze toen ook besloten om de beslissing uit te stellen. De aankondiging komt na maanden van onzekerheid, aangezien een aantal eerdere Bitcoin ETF voorstellen door de SEC werden verworpen, met name in augustus, toen de toezichthouder negen voorstellen verwierp die ingediend waren door ProShares, GraniteShares en Direxion. De afwijzingen werden echter de volgende dag opgeschort toen de SEC aankondigde dat zij alle afwijzingen opnieuw zouden beoordelen. Het heropende later een commentaarperiode en gaf het grote publiek tot 6 november om hun mening te delen ter ondersteuning van of tegen de toelating van de Bitcoin ETF’s. Het VanEck/SolidX-voorstel verschilt echter van de andere voorstellen omdat de waarde ervan afhankelijk is van Bitcoin (BTC) zelf, in plaats van futures-markten zoals de andere negen. De SEC heropende op dezelfde manier een commentaarperiode voor dit voorstel, waarbij 17 oktober werd aangewezen als de deadline voor alle verklaringen en 31 oktober als de deadline. Nu blijkt alleen dat de beslissing wederom is uitgesteld. Het is nu maar afwachten of de deadline deze keer wel gehaald gaat worden. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!