Edward Snowden gelooft niet dat Bitcoin een toekomst heeft

De welbekende Amerikaanse klokkenluider, Edward Snowden, heeft in een gesprek over Bitcoin aangegeven dat hij niet in de toekomst van Bitcoin gelooft, echter gelooft hij wel in de toekomst van cryptocurrencies. Dit gaf hij aan in een interview met Ben Wizner, directeur van het ACLU Speech, Privacy en Technology-project. Als antwoord op een vraag van Wizner of hij gelooft dat Bitcoin op de lange termijn intrinsieke waarde heeft, vergeleek Snowden Bitcoin met papier fiat-geld en wees erop dat het enige verschil tussen fiat en monopoly-geld de overtuiging die wordt gegenereerd door staatssteun is. Hij zei:
“Die overtuiging is de reden waarom cryptocurrencies enorme hoeveelheden geld over de hele wereld elektronisch verplaatsen, zonder de betrokkenheid van banken, elke dag opnieuw. Op een dag zal Bitcoin verdwijnen, maar zolang er mensen zijn die zonder een bank geld willen kunnen verplaatsen, zullen cryptocurrencies waarde blijven hebben.”
Snowden, die sinds 2013 in Rusland woont, onthulde ook dat hij, ondanks zijn voorspelling van de dreigende ondergang, van Bitcoin houdt vanwege de kansen en mogelijkheden die het heeft gecreëerd over de hele wereld. Hij gebruikte zichzelf als voorbeeld en zei:
“Laten we zeggen dat Bank of America een betaling voor iemand, zoals ik, niet wil verwerken. In het oude financiële systeem hebben ze een enorme hoeveelheid invloed, net als hun collega’s, en kunnen ze dat laten gebeuren. Als een tiener in Venezuela betaald wil worden in een fysieke valuta voor een web development-dienst, die hij heeft uitgevoerd voor iemand in Parijs, (iets wat verboden is door lokale valuta-controles) kunnen cryptocurrencies ervoor zorgen dat hij toch zijn geld ontvangt.”
Hij bekritiseerde echter wel het bestaande blockchain-hashing-paradigma. Hij verklaarde dat geen van de twee belangrijkste hashingmethodes perfect is en dat er nieuwe methodes ontwikkeld moeten worden. Hij beschreef Proof of Work als een ecologische vernietigende activiteit ten gunste van de rijken en Proof of Stake als een directe hand-out voor de rijken in de hoop dat hun hebzucht het systeem draaiend houdt. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!