Crypto heeft nog een lange weg te gaan volgens KPMG onderzoek

Volgens het nieuwste crypto-onderzoek van KPMG zal het nog een lange tijd duren, voordat Bitcoin de status store-of-value krijgt. Het onderzoek, genaamd Institutionalisation of Cryptoassets, beweerd dat activa zoals Bitcoin (BTC) noch als ruilmiddel, noch als store-of-value kan worden gebruikt. Dit komt voornamelijk vanwege gebrek aan vertrouwen en schaalbaarheid. Het rapport gaf aan dat de crypto-sector moet worden geïnstitutionaliseerd als het van plan is om verder te groeien. Constance Hunter, hoofdeconoom van KPMG, zei het volgende: “Meer participatie uit het bredere ecosysteem van financiële diensten zal helpen om het vertrouwen en de schaal voor een tokenized economie te vergroten en dit zal vervolgens de crypto-markt laten groeien en volwassener maken.”

Meer participatie van instituties

Institutionalisering definieert grootschalige deelname van FinTech-bedrijven, banken, betalingsinstellingen, beurzen, broker-dealers en andere entiteiten in de industrie. De betrokkenheid van grote instellingen zou het potentieel ervan kunnen bevestigen. De crypto-markt is momenteel in de speculatieve fase en dit wordt aangedreven door investeringen op retailniveau. Individuen zetten momenteel in op het potentieel van cryptocurrencies in plaats van wat ze praktisch kunnen leveren. Dit resulteert in gemaximaliseerde risico’s in een grotendeels ongereguleerde ruimte.

De markt moet zich aanpassen

De KPMG-studie stelde de naleving van regelgeving als één van de uitdagingen voor de crypto industrie en stelde dat crypto-bedrijven hun product duidelijker moeten definiëren voor de toezichthouders. Volgens Coinbase, die meewerkte aan het KPMG-rapport, gaat de markt van de speculatieve fase over in de institutionaliseringsfase. Daarnaast beweerde zij dat ze al schaalbare platforms bouwen die nodig zijn voor “grote spelers om de ruimte te betreden”. Het KPMG-rapport vermeldde dat Coinbase ook een gekwalificeerde bewaarder zou zijn die veilige opslag van activa mogelijk maakt op een manier die compliant is.
“Instellingen hebben andere vereisten dan consumenten in de detailhandel en moeten de nadruk leggen op compliance, transparantie en governance om comfortabel met crypto te kunnen werken en transacties uit te voeren.”

Rooskleurige toekomst

Ongeacht de tussentijdse uitdagingen voor de cryptocurrency-industrie, voorspelde het KPMG-rapport een mooie toekomst. De studie geloofde dat het gebruik van cryptocurrencies een standaard gaat zijn, omdat deelnemers zich er meer op hun gemak voelen. Dit zou gaan gebeuren wanneer instellingen oplossingen vinden voor compliance, belastingen, software-upgrades (hard forks), beveiliging, financiële audits en asset-herkomst.
“Nieuwe tokens en activa zijn één ding, maar nieuwe bedrijfsmodellen en marktpartijen kunnen de markt in de komende paar jaar opnieuw definiëren.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!