Econoom Tyler Cowen, zegt het is “do or die” voor Bitcoin

Het afgelopen jaar heeft bij vele geleid tot een bearish houding tegenover cryptocurrencies, echter slaat econoom Tyler Cowen nog geen alarm. In een stuk dat gepubliceerd werd door Bloomberg schreeft Cowen, die professor is aan George Mason University, dat een prijscrash de markt ten goede zou komen, omdat het de markt zou klaar kunnen maken voor een grotere toekomst. Hij verwees naar eerdere crashes van bijvoorbeeld de spoorwegvoorraden en de dotcom-crash. Volgens Cowen, hadden deze crashes zowel positieve als negatieve kanten. Hij zei:
“De internetaandelen stortte in tijdens de dotcom-crash van 2000-2002, maar dat maakte op zijn beurt de markt schoon van slechte bedrijven en maakte de weg vrij voor de volgende technologische revolutie, inclusief de opkomst van Amazon en Google.”
Cowen gelooft dat een prijscrash niet het “einde van een technologie of de relevantie ervan” hoeft te betekenen. Volgens Cowen, zagen cryptocurrencies een groei in waarde naar bijna $ 800 miljard, wat de markt aantrekkelijk maakte voor beleggers. Het gemak van het betreden van de markt hielp niet mee, want er was een toevloed van ‘junky ideas’  die vaak werden gefinancierd door ICO’s, merkte de Cowen op. Hoewel er voldoende potentie voor de technologie is, waaronder grensoverschrijdende betalingen en de ontwikkeling van dApps, zien vele alleen maar de nadelen, waaronder het witwassen van geld en het financieren van drugshandel. Cowen is echter van mening dat de prijsdaling heeft geleid tot meer discussies over hoe cryptocurrencies relevanter kunnen worden gemaakt, met behoud van beleggers bescherming. Enkele van de oplossingen die cryptocurrencies hebben gecreëerd vanwege deze zinvolle discussies zijn, volgens Cowen:
“We staan ​​op het punt waar crypto eindelijk zijn sociale waarde moet bewijzen. Maar wat zou dat kunnen betekenen? Stel je voor dat je crypto gebruikt als een middel voor microbetalingen om media op internet te betalen. Of misschien gebruik je de blockchain om je identiteit te verifiëren, in plaats van een onbekende aan de telefoon te vertellen wat de laatste vier cijfers van je sofinummer zijn.”
Cowen zei verder dat het nu een “put up or shut up” moment is voor Bitcoin (BTC).
“Denk aan Bitcoin en andere crypto-activa als een bedrijf dat eindelijk een cash call ontvangt. Ik ben bescheiden optimistisch, maar het is tijd voor Bitcoin om te laten zien uit welk hout het gesneden is. Laten we hopen dat dit ‘do or die’ moment opnieuw het beste in ondernemers naar boven zal halen.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!