Turkse politie arresteert 11 verdachten in vermeende hack van crypto wallets

De afdeling Cybercriminaliteit van de Turkse nationale politie heeft 11 verdachten opgepakt in een vermeende hack van crypto accounts. Gedupeerde rapporteren meer dan $80.000 aan verlies. Dit meldde de grote Turkse krant Hürriyet op vrijdag 2 november. Volgens het nieuwsbericht hebben 14 mensen aangifte gedaan bij de lokale autoriteiten dat hun crypto wallet zijn gehackt en dat hun Bitcoin (BTC) zijn verzonden naar andere wallets. Na de aanklachten is de politie van Istanboel meteen een onderzoek begonnen tegen een groep hackers die naar verluidt de e-mails van gebruikers, accountgegevens van crypto wallets en wachtwoorden zouden hebben aangetast. Agenten van cybercrime eenheden arresteerden op 26 oktober op meerdere plekken 11 mensen in Istanbul. Er werden meerdere invallen gedaan met de speciale operatieafdeling van de politie van Harekat. Tien verdachten werden in hechtenis genomen en een van hen werd naar verluidt vrijgelaten op voorwaarde dat hij onder verdere “rechterlijke controle” bleef. De politie heeft van de vermoedelijke hackers ook twee valse identiteitskaarten in beslag genomen, evenals 18 mobiele telefoons en simkaarten, 22 geheugensticks en andere items die vermoedelijk zijn gebruikt in de hacks. Volgens Turkse de officieren van justitie, is het aantal gestolen Bitcoin ongeveer 437.000 Turkse lira waard, meer dan $80.000. De groep hackers zou de gestolen cryptocurrency naar verschillende accounts hebben verplaatst in een poging om hun sporen te verbergen, voordat ze deze later voor fiat zouden verkopen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!