Coinbase financieringsronde afgesloten en wil meer coins listen

De in San Francisco gevestigde cryptocurrency exchange Coinbase, kondigde vandaag aan dat het de Series E-financieringsronde onder leiding van Tiger Global Management heeft afgerond. De financieringsronde gaf het bedrijf, volgens de CEO, een waardering van meer dan $8 miljard. In de aankondiging schreef de CEO dat Coinbase van plan is om snel meer cryptocurrencies op te nemen. Hij zei:
“We zien vandaag de dag honderden cryptocurrencies die aan ons platform zouden kunnen worden toegevoegd en we zullen de basis leggen om duizenden te kunnen ondersteunen.”
Tegen Bloomberg zei de CEO dat Coinbase de financiering niet nodig had, maar het om ‘opportunistische’ redenen deed. Coinbase behaalde in 2017 een record winst van $380 miljoen en ondanks de Bitcoin (BTC) bearmarket, schat het bedrijf dat de winst zal groeien tot $456 miljoen in 2018 (met een omzet die de $1,3 miljard nadert).
“De bedrijven die geïnteresseerd zijn om te investeren in ons weten dat dit de volgende stap van technologische innovatie is.” “Dit was een opportunistische ronde. We hoefden dit niet te doen.”
Er waren lange tijd geruchten dat Coinbase zichzelf intern had gewaardeerd op $8 miljard, hoewel deze waardering tot nu toe niet door de markt werd bevestigd. Verder had Coinbase, volgens Bloomberg, geprobeerd de financieringsronde uit te voeren tegen een nog hogere waardering, maar ontdekte dat de daling van de cryptomarkt ervoor zorgde dat sommige beleggers aarzelden om een, ​​op cryptocurrency gerichte, start-up over te waarderen. Het bedrijf is van plan om deze financiering te gebruiken om zijn wereldwijde uitbreidingsplannen te realiseren en om nieuwe functies en ondersteunde cryptocurrencies toe te voegen aan zijn institutionele platform. Bovendien suggereerde de CEO dat Coinbase voorrang zal geven aan het ontwikkelen van meer “utility-applicaties” voor cryptocurrency. Coinbase Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!