Zeepin Chain update: Galaxy Node regels en tutorial

Wat is Galaxy Node?

Simpel gezegd, Masternodes zijn computers die te allen tijde een volledige kopie van de volledige Blockchain online houden. Ze maken directe transacties mogelijk, bieden een extra beveiligingslaag en nemen deel aan het governance proces. In Zeepin Chain worden Masternodes Galaxy-Nodes genoemd.

Hoe dit eruit ziet in de praktijk

Alle ZPT-holders vormen de zogenoemde Consensus Group. Ze hebben het recht om te stemmen op Galaxy-nodes met hun tokens. Galaxy-nodes zijn opgedeeld in 9 consensus-nodes en 42 Candidate-nodes. Dit maakt in totaal 51 nodes, verdeeld in twee groepen op basis van het aantal uitgezette ZPT’s en op basis van de stemmen vanuit de community.

Dus het systeem bestaat uit:

 • Consensusgroep – alle holders van ZPT. Ze kunnen stemmen op hun gekozen node om hun positie op de ranglijst te verbeteren. Node operators kunnen zelf beslissen of ze hun kiezers willen belonen door ze op te nemen in beloningsverdeling.
 • 9 Consensus-nodes – gekozen op basis van ZPT Proof-of-Stake en ZPT ingezet door community voting (rang 1-9)
Consensusknooppunten gebruiken servers om acties uit te voeren, zoals: blokberekening, transactiebehandeling en bloksynchronisatie.
 • 42 Candidate-nodes – gekozen op basis van real-time Proof-of-Stake en ZPT ingezet door community voting (rang 10-51)
Candidate-nodes helpen alleen met node synchronisatie, waardoor er geen hoge rekenkracht nodig is om te werken.

Toepassingsvereisten:

Nodes die de zich bij de pool van “kandidaten” willen voegen, moeten minstens 1 miljoen ZPT locken en 11.000 Gala als brandstof gebruiken. Na de eerste selectieronde moeten bevestigde consensus-nodes en candidate-nodes geschikte hardwareapparatuur hebben. Minimale hardwarevereisten voor consensus-node: CPU: 4 kern Geheugen: 16 Gb + Lokale opslag: SSD 500 Gb + Netwerk: 2 Gbps Voor candidate-nodes is een normale pc of laptop voldoende.

Incentivesysteem:

Als je eenmaal een Masternode in Zeepin Galaxy bent geworden kun je deelnemen aan het Galaxy Consensus Cluster bestuur en verschillende soorten voordelen krijgen. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten inkomsten: 1. Zeepin Foundation Compensation: Zeepin Foundation zal vroege Zeepin Chain-supporters belonen met extra stimulans voor alle Galaxy Nodes (consensus + candidate-nodes):
 • 5% jaarlijks rendement op het aantal opgesloten ZPT (inclusief stemmen); betaald in ZPT, maandelijks berekend en verdeeld
 • 20 keer rendement op het aantal opgesloten ZPT (inclusief stemmen) in Gala-tokens; maandelijks berekend en verdeeld
2. Zeepin-keteninkomsten De inkomsten omvatten transactiekosten, smart contract plaatsing fees en netwerkkosten. 40% van de totale inkomsten worden toegewezen aan de 9 consensus-nodes en 60% wordt verdeeld onder de 42 candidate-nodes. Alle beloningen worden uitbetaald aan het einde van elke stemcyclus (120.000 blokken).

Tijdlijn:

De eerste ronde van knoopselectie duurt één maand en zal de eerste node operators kiezen. De eerste ronde van node selectie vindt plaats tussen: 29 oktober 18.00 uur (Beijing tijd) – 29 november 18.00 uur (Beijing tijd). Zeepin zal de consensus- en candidate-nodes aankondigen, die in de eerste ronde zijn geselecteerd, op 29 november en beginnen met het proces van het instellen van de nodes en de interne KYC. Elke node cyclus zal 120.000 blokken zijn (kan worden gewijzigd voordat de eerste nodes worden geselecteerd op basis van real-time gegevens) en zal een nieuwe stem- en node cyclus starten.

Hoe kan ik een Galaxy Node aanvragen?

 1. Download de nieuwste ZeeWallet (V2.9 of nieuwer). Je kunt de nieuwste versie van ZeeWallet hier downloaden.
 2. Open je ZeeWallet en klik op “run for node” op dApp. Voer het aantal op te sluiten ZPT in (ten minste 1.000.000 ZPT) en klik vervolgens op ‘Verzenden’. Na bevestiging is de node aanvraag voltooid.

Aanmelden voor de Candidatepool

Zodra de aanvraag is voltooid, rangschikt Zeepin alle kandidaten op basis van de som: “opgesloten ZPT + stemmen”.

Dynamische veranderingen

In de kandidaat-pool, is de ranglijst een proces van ‘dynamische veranderingen’. Als je geconfronteerd wordt met een groot aantal concurrenten, kan je ranking op elk moment afnemen. U kunt de stemmen die u ontvangt verhogen om uw positie op de ranglijst te versterken of te promoten! Natuurlijk kun je ook je vrienden helpen door hun nodes je stem te geven! Het stemproces duurt tot het einde van de verkiezingsperiode. Na de verkiezing worden de nodes die zijn gerangschikt van 1 tot 9 geselecteerd als “consensus-nodes”; als de ranglijst zich in het interval van 10 tot 51 bevindt, worden de knooppunten geselecteerd als “candidate-nodes”; anderen worden “back-up nodes”. Candidate-nodes moeten binnen drie maanden ten minste één planeet in CryptoGalaxy bezitten en de informatie aan haar openbare profiel binden. Om uw node profiel aan te passen, gaat u naar: https://www.zeescan.io/scanLogin en gebruikt je jouw ZeeWallet om de QR te scannen. Je wordt doorgestuurd naar jouw node informatiepagina.

Node implementatie

Aan het einde van een campagnecyclus, als een node tussen 1-51 staat, kan hij/zij solliciteren om toegang tot het Zeepin Galaxy Consensus Network te verkrijgen en om een Masternode te worden.

Herziening van het toegangsproces:

Geselecteerde kandidaten (9 consensus en 42 candidate-nodes) ondergaan een eenvoudig intern KYC-proces en hardware-evaluatie, voordat ze toegang krijgen tot het Zeepin Galaxy Consensus Network en de implementatie van de nodes. Zeepin zal hier meer gedetailleerde informatie over verstrekken, voordat de eerste selectieronde is voltooid.

Blok demonstratie:

Zodra ze een Zeepin-masternode is, kun je Zeescan gebruiken om je node informatie te bekijken, te bewerken en te koppelen.

Stemmen

Alle ZPT-holders kunnen stemmen op de nodes die zij supporten. Node operators kunnen beslissen om de beloningen met hun kiezers te delen als ze dat willen. Je vindt de node lijst en stem + opgesloten bedragen in ZeeWallet of hier.

Hoe te stemmen:

 1. Ga naar je ZeeWallet > dApp > Campagneplaatsing
 2. Kies de node die je wilt ondersteunen en klik op “stemmen”.
 3. Voer de hoeveelheid ZPT in die je wilt gebruiken (1 ZPT = 1 stem, je kan met zoveel ZPT stemmen als je wilt) en klik op ‘Vote’. Stemmen op een node kost 2 Gala.
 4. Je kunt je stem intrekken in ZeeWallet door te klikken op: dApp > My Campaign > Withdraw. De stem wordt onmiddellijk uit de lijst verwijderd. Je ZPT wordt terugbetaald naar jouw adres, nadat de huidige selectieronde is voltooid.

Andere relevante regels

Klik hier voor een meer gedetailleerde uitleg over het annuleren van je aanvraag. Lees hier onze Zeepin review. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram  Links:

Website: https://www.zeepin.io/

ZeeScan: https://www.zeescan.io

Telegram: https://t.me/zeepin

News Channel: https://t.me/ZeepinNews

Twitter: https://twitter.com/ZeepinChain

Facebook: https://www.facebook.com/ZeepinChain/

Youtube: https://www.youtube.com/c/Zeepin

SubReddit: https://www.reddit.com/r/ZEEPIN/

Instagram: https://www.instagram.com/zeepinchain/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/zeepin-foundation/

Discord: https://discord.gg/YcPhNXC

Galaxy:

Website: https://cryptogalaxy.one/

Telegram: https://t.me/CryptoGalaxyOne

Twitter: https://twitter.com/TheHubGalaxy

Facebook: https://www.facebook.com/CryptoGalaxyOne/

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!