Geld verdienen als programmeur? Bestudeer de blockchain

De vraag naar blockchain ontwikkelaars is nog steeds enorm groot. Dit ondanks de bearmarkt die een jaar heeft aangehouden en de prijzen van grote cryptocurrencies die tot 80 procent zijn gedaald. Volgens de CEO van het tech talent recruitmentbureau Hired, Mehul Patel, is de vraag naar de blockchain in de afgelopen maanden enorm gestegen. Het aanbod van software ingenieurs is al laag en personen die bekend zijn met de cryptocurrency branche zijn nog schaarser.
“Op dit moment is er veel vraag naar blockchain. Software ingenieurs zijn erg gering en omdat de vraag enorm hoog is zijn daarom de salarissen nog hoger.”

Elke dag een sollicitatie-uitnodiging

Softwaretechnicus Dustin Welden, die momenteel werkt als een ingenieur voor Globys, sprak met CNBC. Hij gaf aan dat direct nadat hij zijn functietitel van software ingenieur naar principal blockchain engineer veranderde, hij dagelijks uitnodigingen van startups in de blockchain sector en grote conglomeraten kreeg. Voor grote conglomeraten zoals Deloitte, IBM en Microsoft is het van het grote belang om een team te creëren met goede kennis en ervaring. Het team moet in staat zijn om het conglomeraat aan de blockchainsector bloot te stellen wanneer de tijd zover is. Om op het juiste moment een groeiende branche binnen te treden, moeten bedrijven over individueel talent beschikken om het bedrijf snel op de markt te kunnen brengen.

Blockchain ingenieurs zijn zeldzaam

De opkomst van ICO’s in 2017 heeft individuele ontwikkelaars de mogelijkheid gegeven om gedecentraliseerde applicaties (dApps) en blockchainsystemen te bouwen, door binnen een korte tijd geld van investeerders te beveiligen. Cryptoprojecten hebben binnen no-time miljoenen dollars opgehaald van investeerders in de openbare cryptocurrency-valutamarkt. Ongeacht de wettelijke drempels die worden geïmplementeerd door invloedrijke markten zoals de VS en Zuid-Korea. “Ik ken geen goede Ethereum-ontwikkelaar die geen miljonair is. Er is een goudkoorts onder ontwikkelaars om de coderingstaal van geld te leren”, zegt Luis Cuende. De CEO van Aragon heeft binnen 2 minuten 29 miljoen dollar opgehaald om een Ethereum gebaseerde overheidssysteem te bouwen. Verwacht wordt dat het salaris voor blockchain ingenieurs die van AI-ingenieurs en specialisten de komende maanden zal overtreffen. Momenteel staat het desbetreffende salaris rond de $170.000 per jaar. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!