De vraag naar blockchain ingenieurs is sinds eind 2017 met 400% gestegen

De gemiddelde loon van een blockchain ingenieur is dit jaar gestegen tussen de $150-175.000 per jaar. Dit meldde CNBC op 21 oktober. Hierbij is gebruik gemaakt van Hired’s 2018 rapport. Dit is veel meer dan het gemiddelde loon van $135.000 voor software ingenieurs. blockchain ingenieurs worden in dezelfde salarisschaal gezet als specialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), omdat de vraag naar blockchain ingenieurs sneller stijgt. Het aantal is ook aanzienlijk hoger dan andere gespecialiseerde technische ingenieur functies. Hired CEO, Mehul Patel voegde toe:
“Er zijn op dit moment weinig blockchain software ingenieurs en omdat er op korte termijn veel vraag naar is zijn de salarissen nog hoger.”
Hired, dat in 2017 informatie over blockchain functies heeft verstrekt, zegt dat ondanks de cryptocurrency bearmarkt de vraag met 400 procent is gestegen. CNBC geeft aan dat de vraag is gestegen door de interesse van grote tech giganten zoals Amazon, Facebook, IBM en Microsoft. die momenteel reclame maken voor specialisten uit de opkomende sector. De salarisvergelijkingsfunctie van Hired laat verder zien dat de vraag naar blockchain ingenieurs het meest is in: San Francisco Bay Area, Londen en New York. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!