Goldman Sachs en Mike Novogratz investeren $15 miljoen in BitGo

Amerikaanse bankgigant Goldman Sachs en het bedrijf van voormalig partner Mike Novogratz, Galaxy Digital, hebben geïnvesteerd in de Amerikaanse bewaarservice BitGo. Dit meldt Bloomberg op woensdag 18 oktober. Goldman Sachs en Galaxy Digital hebben samen ongeveer $15 miljoen geïnvesteerd. Ze hebben dit gedaan omdat steeds meer klanten belangstelling tonen voor cryptocurrencies. BitGo heeft bij elkaar ongeveer $70 miljoen opgehaald tijdens de investeringsrondes. BitGo is een Amerikaans crypto portemonnee- en blockchain beveiligingsbedrijf dat in 2013 is opgericht. Het bedrijf  ontving in september een vergunning van het staatsbedrijf van de South Dakota Division of Banking, waardoor het een gekwalificeerde bewaarder voor cryptocurrencies werd. Amerikaanse toezichthouders vereisen grote geldmanagers om activa van klanten toevertrouwen aan een zogenaamde gekwalificeerde bewaarders. Maar de aanvankelijke onwil van veel traditionele bedrijven om digitale valuta te houden, die tevens ook gevoelig zijn voor hackers, heeft veel grote beleggers uit de markt gehouden. Dit geeft start-ups zoals BitGo een kans om dit op te pakken.
“Als je investeert in een andere beleggingscategorie, maak je je waarschijnlijk geen zorgen over het verdwijnen van je activa, maar deze categorie hebben mensen wel die angst,” zei Mike Belshe, mede-oprichter en CEO van BitGo, in een interview. “Als cryptocurrencies hun volledige potentie wil bereiken, moeten we dat overwinnen.”
De investering van Goldman kan de bank helpen om zelf cryptodiensten te ontwikkelen.
“Wij zijn van mening dat een bewaardienst een logische voorloper is voor het creëren van digitale activamarkten,” aldus Goldman-woordvoerder Michael DuVally.
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!