Forbes noemt Nederland één van de leiders als het gaat om blockchain adoptie

Een aantal dagen geleden heeft Forbes een artikel gepubliceerd over Nederland en blockchaintechnologie. In dit artikel gaan we de belangrijkste punten bespreken. Forbes noemt Nederland als één van de leiders die naar voren is getreden als het gaat om blockchain adoptie. Ze geven verder aan dat Nederland al een aantal, door de overheid gesteunde, proefprojecten heeft gelanceerd en dat ze openstaan voor nieuwe ideeën. In mei kondigde het ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid aan dat zij een speciale blockchain-eenheid hebben opgericht. Deze eenheid concentreert zich op het vaststellen of het vertrouwenloze karakter van blockchain betrouwbaar is, bepalen of blockchain duurzaam is (energieverbruik) en de beste manieren ontdekken waarop blockchain kan worden beheerd en gereguleerd. “Nederland herbergt een van de meest gepassioneerde blockchain-scènes ter wereld”, zegt Emanuele Francioni, Hoofd van technologie van de Dusk Foundation. Dusk Foundation is een Nederlandse non-profitorganisatie die een, op blockchain gebaseerd, beveiligd communicatiesysteem creëert om de vrijheid van meningsuiting te beschermen. Nederland krijgt ook steeds meer en betere crypto projecten en meerdere steden in Nederland organiseren blockchain evenementen. Forbes vindt dit “geweldig”.
“We beginnen de eerste initiatieven te zien die meer publieke tractie krijgen. Dit is een heel opwindend gebied dat veel meer aandacht zou moeten krijgen,” aldus Francioni.
Nederlandse ondernemingen maken ook vorderingen als het gaat om crypto-exchanges. Een voorbeeld hiervan is Deribit. Opgericht in 2014 door John Jansen, is het Nederlandse bedrijf Deribit een cryptocurrency-exchange waarop het mogelijk is om futures, opties en andere afgeleide producten te verhandelen. De exchange houdt te allen tijde 95% van zijn Bitcoin in opslag.
“Het is geweldig dat de Nederlandse overheid een speciale blockchain-eenheid heeft opgezet met als doel niet alleen de nieuwe technologie te reguleren, maar ook om actief op zoek te gaan naar kansen”, aldus Jansen. “Dit toont een positieve houding ten opzichte van de technologie”
Op dit moment wordt er geschat dat 580.000 Nederlanders cryptocurrencies bezitten. Volgens Jansen zal dit aantal alleen maar blijven stijgen. Zelfs Prins Constantijn is actief bezig met cryptocurrencies. De prins was aanwezig bij verschillende blockchain-conferenties en is de voorzitter van StartUpFest Europe, dat ook met Blockchain-startups werkt. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!