Coinbase lanceert eerste ERC-20 token op platform

De grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft 0x (ZRX) gelist. Dit maakte Coinbase bekend via zijn blog op 11 oktober. Het is de eerste keer dat Coinbase een ERC-20-token toevoegt aan zijn platform. ERC-20 tokens zijn tokens die alleen voor het Ethereum (ETH) platform zijn ontwikkeld en daarop gebruikt kunnen worden. ERC staat voor Ethereum Request for Comment en 20 is het nummer dat hieraan is gekoppeld. ERC-20 maakt het maken van nieuwe tokens buitengewoon makkelijk, daarom werd ETH geliefd bij crowdfunding ondernemingen die aan Initial Coin Offerings (ICO’s) werkten. Coinbase heeft ZRX op Coinbase Pro gelanceerd (vroeger GDAX). De exchange heeft gemeld dat ze een speciale aankondiging zullen doen zodra ZRX op coinbase.com komt. Het traden in ZRX zal tijdens de opstartfase in de meeste rechtsgebieden mogelijk zijn, behalve in New York. De lancering is verdeeld in vier trading pairs: ZRX/USD, ZRX/EUR en ZRX/BTC. In juli heeft Coinbase aangekondigd dat het overwoog om vijf nieuwe coins: Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en ZRX aan het platform toe te voegen. Echter gaven ze aan dat de nieuwe coins “nog meer onderzoekend werk vereisen”. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!