Bitcoin (BTC) heeft groen licht nodig van SEC

Marktanalyst van Think Markets UK, Naeem Aslam, zegt dat Bitcoin (BTC) het groene licht van de Securites and Exchange Commision (SEC) nodig heeft om de prijs omhoog te krijgen. Hij zei:
“Bitcoin heeft de zegen nodig van de SEC, alleen dat kan Bitcoin nieuw leven inblazen. Ik denk dat het feit dat de SEC op zoek is naar een publieke opinie over het Bitcoin ETF een positief signaal is, commissie wil wellicht de publieke opinie respecteren en wil vooral het volledige plaatje zien.”
Aslam ging verder met uitleggen dat de SEC waarschijnlijk een Bitcoin ETF, die voldoet aan de vereisten van de SEC, niet zal afwijzen als de vraag van het publiek groot genoeg is om de goedkeuring te rechtvaardigen.
“Als het publieke belang aantoont dat er voldoende steun voor de ETF is, is het hoogst onwaarschijnlijk dat de commissie een daadwerkelijke aanvraag afwijst die aan hun criteria voldoet.”
We hebben in de nacht van woensdag op donderdag een sterke daling gezien van de prijs. De prijs is van $6585,- naar $6260,- gegaan. Om de prijs weer boven de $ 7000,- te krijgen, dient er positief nieuws te komen vanuit de SEC. De ETF’s van VanEck en Cboe Bitcoin hebben naar alle waarschijnlijkheid de grootste kans om de eerste ETF’s te zijn die door de SEC worden goedgekeurd vanwege de jarenlange staat van dienst die de twee instellingen hebben laten zien in de traditionele financiële sector van de VS. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!