Binance gaat alle listingkosten doneren aan het goede doel

De grootste crypto exchange, Binance, heeft aangekondigd dat ze vanaf vandaag alle listingkosten transparant gaan communiceren. Daarnaast worden alle listingkosten gedoneerd aan een goed doel.

De verhuizing van Binance is niet zonder enige controverse. Het gerucht ging dat Binance astronomische cijfers in rekening zou brengen voor tokens die op de centrale zouden worden vermeld. Changpeng Zhao, CEO van Binance, weerlegde deze geruchten.

Binance gaat zorgen voor meer transparantie

Zhao vertelde CCN:

“Er waren zoveel onjuiste berichten, geruchten en FUD over listing fees. Wij geven om onze gemeenschap en willen dit voor eens en altijd aanpakken.”

De nieuwe transparantie is dus een gevolg van deze geruchten. De projecten die nu op Binance gelist willen worden kunnen zelf hun vergoeding bepalen. Deze vergoeding zal een gift zijn voor het goede doel, genaamd de Blockchain Charity Foundation. De vergoedingen zullen worden gepubliceerd via het goede doel van Binance.

De crypto-exchange zal niet bepalen hoeveel projecten dienen te betalen en er zullen geen minimale donatiekosten zijn. Ze willen ook voorkomen dat ze de indruk wekken dat grotere donaties gunstiger zullen zijn voor projecten, zoals Zhao in een persbericht zegt:

“Een grote gift beïnvloed op geen enkele manier de uitkomst van ons beoordelingsproces.”

Zhao hoopt verder dat andere exchanges dit op dezelfde manier gaan aanpakken.

“Er is geen concurrentie in liefdadigheid,” aldus Zhao

Blockchain Charity Foundation

Binance heeft onlangs Blockchain Charity Foundation gelanceerd samen met de VN, geleid door VN-ambassadeur, Helen Hai.

Het doel van het project is om de VN te helpen bij het overbruggen van de financieringskloof van de VN voor duurzame ontwikkelingsdoelen. Momenteel worstelt de VN om de $2,5 triljoen op te halen die nodig is om ontwikkelingslanden te helpen hun beleggingsdoelen te bereiken. De BCF is opgezet om het potentieel van blockchain-technologie te onderzoeken om hiermee te helpen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!