BitHumb wilt een gedecentraliseerde exchange openen

De Zuid-Koreaanse crypto exchange, BitHumb, heeft plannen om een wereldwijde en gedecentraliseerde crypto-exchange te openen. Dit meldt Business Korea op donderdag 4 oktober.

BitHumb, die momenteel op de zesde plek staat op de lijst van grootste crypto exchanges, is een partnership aangegaan met de blockchain-firma One Root Network (RNT). RNT heeft een, op Ethereum gebasseerd, gedecentraliseerd token transactieprotocol ontwikkeld (R1) en heeft al een gedecentraliseerde exchange (DEX).

Volgens het gezamenlijke persbericht, scheidt het protocol orderafstemming en orderuitvoering. Dit zorgt, volgens RNT, voor verbeterde beveiliging en matching-efficiëntie.

Wat is een DEX?

Gedecentraliseerde exchanges zorgen er voor dat gebruikers in staat zijn om p2p te verhandelen via een geautomatiseerd systeem. DEX’s slaan de cryptocurrencies van gebruikers niet op en hierdoor zijn ze minder kwetsbaar voor diefstal. Ze bieden echter wel vaak lagere handelssnelheden aan dan gecentraliseerde exchanges.

De samenwerking

In het artikel van Business Korea, zegt een BitHumb functionaris dat de samenwerking is gericht op technische ondersteuning. Daarnaast verduidelijkt hij dat “BitHumb DEX zal worden beheerd door zijn buitenlandse dochteronderneming. Het bedrijf werkt alleen samen met RNT op gebied van de gedecentraliseerde exchange.”

Het project zal er op gericht zijn om BitHumb in staat te stellen om hun eigen gedecentraliseerde platforms te bouwen en transactiegegevens en liquiditeit te delen met andere R1-protocolgebruikers als onderdeel van een breder ecosysteem.

Business Korean heeft verder een anonieme bron die zegt dat dit onderdeel is van de wereldwijde expansiestrategie van BitHumb:

“BitHumb is een van de leidende internationale exchanges op het gebied van transacties, maar het klopt dat de meeste gebruikers Koreaans zijn. Door de nieuwste beslissing om een gedecentraliseerde beurs te openen die aandacht krijgt op de wereldmarkt, wilt het bedrijf concurreren met andere toonaangevende beurzen op de wereldmarkt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!