Verlies van 90% bij investering in Duitse ICO’s

Beleggers in Duitse ICO’s hebben tot 90 procent van hun geld verloren. Dit meldde Cointelegraph auf Deutsch maandag 1 oktober. Het Duitse zakenmagazine WirtschaftsWoche vergeleek de prijs tijdens de Initial Coin Offerings (ICO) met de prijzen van begin september 2018. Uit het verslag kwam naar voren dat de munten zijn gedaald tot 90 procent. Dit betekent dat de Duitse startups nog meer in waarde zijn gedaald dan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), die ook sterk zijn gedaald na recordhoogten eind 2017. Uit onderzoek van WirtschaftsWoche is gebleken, dat tot nu toe slechts acht startups met een hoofdkantoor in Duitsland een ICO hebben voltooid. Veel andere Duitse ICO’s werden uitgevoerd door onafhankelijke bedrijven in het buitenland. De munt van de financiële groep Naga, die gelist is op de Frankfurterbeurs (Frankfurter Börse), werd gekocht door Naga Development Association Ltd. en uitgegeven in Belize. Van de vele Duitse startups, zijn alleen het financieringsplatform Neufund en de shopping-app Wysker erin geslaagd de prijs van hun tokens stabiel te houden. Vijf andere projecten, zoals de financiële startups van Frankfurt, Iconiq Lab en Savedroid, hebben tussen de 40 en 92 procent verloren. IT-brancheorganisatie Bitkom meldde afgelopen zomer dat Duitse IT-startups nog steeds de keuze geven aan een klassieke beursintroductie (IPO) boven een ICO voor het werven van geld. In een onderzoek onder 302 IT- en internet-startups meldde 22 procent van de geënquêteerde dat ze van plan zijn om naar een klassieke beursintroductie te gaan, terwijl slechts drie procent zei geld te willen aantrekken met een token aanbod. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!