Minister-president van Malta zegt dat cryptocurrencies de toekomst van geld is

De Minister-president van Malta, Joseph Muscat, verklaarde tijdens de algemene vergadering van de VN dat cryptocurrencies de onvermijdelijke toekomst van geld is. Hij zei:
“Ik ben ervan overtuigd dat technologie een revolutie teweegbrengt en het systemen verbetert. Dit is de reden waarom we Malta hebben omgetoverd tot een blockchain-eiland. Door wereldwijd het eerste rechtsgebied te zijn om deze nieuwe technologie te reguleren die voorheen bestond in een juridisch vacuüm. Blockchain maakt cryptocurrencies onvermijdelijke toekomst van geld. Meer transparantie helpt goede zaken te scheiden van slechte zaken.”
Sinds het begin van 2018 heeft Malta zich gefocust op het bouwen van een ecosysteem dat de bedrijfsactiviteiten van crypto- en blockchain-gerelateerde bedrijven aanzienlijk verbetert. De Minister-president benadrukte dat Malta het potentieel van blockchain erkend heeft en opelijk de cryptomarkt omarmd. Hierdoor hanteert het eiland een gunstige regelgeving en een praktisch beleid. In zijn toespraak legde premier Muscat verder uit dat de lokale overheid gepassioneerd blijft over het potentieel van de blockchain en naar het vermogen om tussenpersonen van dienstverleners uit te schakelen om gebruikers volledige vrijheid te bieden ten aanzien van informatie en geld. Hij legde uit dat de blockchain uiteindelijk oplossingen zal opleveren die de bestaande infrastructuur in belangrijke sectoren zoals gezondheidszorg en liefdadigheid kunnen vervangen.
“Blockchain kan oplossingen bieden voor zorgstelsels, waarbij patiënten echt eigenaar zijn van hun medische gegevens. Emissiehandelssystemen kunnen naar een hoger niveau worden gebracht. We kunnen helpen verifiëren dat humanitaire hulp de beoogde bestemming bereikt. We kunnen ervoor zorgen dat niemand  wordt beroofd van zijn legitieme eigendom.”

Malta trekt crypto organisaties aan

Changpeng Zhao, de CEO van Binance en ook wel bekend als CZ, verklaarde in maart dat het bedrijf zich inzet voor investeringen in Malta en de lokale cryptocurrency-markt, om de groei van de lokale blockchain-industrie te ondersteunen. CZ zei:
“Na het bekijken van een wetsvoorstel zijn we ervan overtuigd dat Malta de volgende broedplaats zal zijn voor innovatieve blockchain-bedrijven en het centrum van het blockchain-ecosysteem in Europa. Binance is vastbesloten om onze expertise uit te lenen om een ​​gezond regelgevingskader te helpen vormgeven en fondsen te verstrekken aan andere blockchain-startups om de sector verder te laten groeien in Malta.”
Ook Tron heeft de intentie bekendgemaakt om een ​​kantoor in het land te vestigen en te investeren in de lokale cryptocurrency markt van Malta. In een korte tijd is Malta uitgegroeid tot een zowaar crypto paradijs en dit erkennen meerdere blockchain gerelateerde bedrijven. Het zal niet lang meer duren, voordat er meer grote projecten besluiten om naar Malta te verhuizen. Ben je benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kan ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!