Mike Novogratz: enorme Bitcoin prijsstijging in Q1 2019

Bitcoin investeerder Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital, beweert dat Bitcoin (BTC) binnenkort een sterke groei zal maken, nu organisaties erin investeren en grote bedrijven het beginnen te accepteren. Novogratz zei tegen CNNMoney’s “Markets Now” dat grote ondernemingen zoals Starbucks en Microsoft klanten toestaan Bitcoin te gebruiken en dat in een korte periode meer organisaties zullen investeren vanwege fear of missing out (FOMO).

Voormalig directeur bij Fortress Investment Group, Novogratz kondigde vorige week nog aan dat Bitcoin tegen het einde van het jaar een prijsstijging van 30 procent kan verwachten als de belangrijkste resistance levels op $6800, $8,800 en $10.000 worden doorbroken. Organisaties zullen op dat moment via vertrouwde custodian instellingen de markt betreden.

De afgelopen maand hebben Citigroup en Morgan Stanley plannen bekend gemaakt om cryptocurrency custodian oplossingen toe te voegen. Bitgo en Coinbase hebben ondertussen gereguleerde oplossingen voor custodians, die producten bieden welke organisaties kunnen gebruiken om de cryptocurrency industrie te betreden.

Novogratz zei:

Bitcoin zal op den duur deel gaan uitmaken van individuele portfolio’s en meer mensen zullen Bitcoin zien als een oppotmiddel, vergelijkbaar met goud.

De bodem al geraakt?

Terwijl Bitcoin eind vorig jaar richting de $20.000 schommelde, waarop hij dit jaar bijna twee derde van zijn prijs verloor, denkt Novogratz dat Bitcoin begin september zijn bodem bereikte. Novogratz zei half september dat de markt een dieptepunt bereikte toen wereldwijd iedereen Bitcoin begon te verkopen en de marketcap daalde naar ongeveer $186 miljard.

Hij verwacht dat het moment begint in het eerste kwartaal van 2019.

Ben je benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kan ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!