Japanse gigant LINE kondigt nieuwe digitale munt aan

De Japanse berichtenservice gigant LINE heeft een nieuwe Japanse digitale munt en 5 nieuwe gedecentraliseerde applicaties (DApps) aangekondigd. Op vrijdag 28 september werden de plannen bekendgemaakt. LINE’s berichtenservice heeft ongeveer 214 miljoen actieve gebruikers, daarnaast maken 30 miljoen mensen in Japan gebruik van haar mobiele betalingsdienst Line Pay. De onderneming heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe serie DApp’s zich zal focussen op een reeks servicecategorieën, waaronder ‘voorspelling, Q&A’, maar ook beoordelingen van producten, eten en locaties. Begin september zijn de LINK tokens verzonden naar de in Singapore gevestigde cryptocurrency exchange BITBOX, dat ook een onderdeel is van de Japanse internetgigant Line Corporation, Vandaag met de bekendmaking werd vertelt dat LINK niet beschikbaar zal zijn voor de Japanse of Amerikaanse markten. LINE heeft hiervoor een aparte munt gelanceerd, genaamd “LINK Point”, die exclusief is voor inwoners van Japan. Om gebruikers te stimuleren om een van de nieuwe DApp’s van LINE te gebruiken, zal er INK POINT uitgedeeld worden. Deze kunnen echter niet verhandeld worden op de BITBOX exchange vanwege binnenlandse wettelijke beperkingen. Zoals eerder gemeld, heeft BITBOX nog geen officiële bedrijfsvergunning ontvangen van de financiële toezichthouder van Japan, het Financial Services Agency (FSA). LINK Point kan gebruikt worden voor DApp-services, of het kan worden ingeruild voor “LINE Point” tokens om uiteindelijk in te kunnen wisselen voor aankopen voor de LINE-services, als onderdeel van LINE Pay. In het persbericht van vandaag staat dat één LINE Point gelijkstaat aan één yen. In totaal zullen 1 miljard LINK Point en LINK worden uitgegeven, waarvan er 800 miljoen geleidelijk aan worden gedistribueerd aan gebruikers van LINE. Benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!