Grootste Braziliaanse effectenmakelaar opent exchange

De grootste effectenmakelaar in Brazilië zal de crypto-markt instappen door binnenkort een exchange voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te lanceren. Dit meldde Bloomberg op 21 september. Guilherme Benchimol, Chief Executive Officer van Grupo XP zei tegen Bloomberg dat het bedrijf de komende maanden een exchange met de naam XDEX zal lanceren. Het bedrijf zal ongeveer veertig werknemers in dienst hebben. Grupo XP is de grootste financiële groep in Brazilië, bestaande uit bedrijven met verschillende bedrijfsmodellen. XP heeft een doel voor zichzelf gesteld om rond 2020 $1 trillion reals ($245 miljard) ter beschikking te hebben. Dit is vier keer zo veel als wat het bedrijf tot het einde van het jaar verwacht te realiseren. Hiernaast zal XP binnenkort een bank lanceren. Benchimol gaf aan dat hij, ondanks dat hij het liever niet zo had gezien, zich toch verplicht voelde om deze markt te betreden. Hij merkte dat zijn bedrijf de crypto markt werd ingeduwd door de populariteit van cryptocurrencies door investeerders. 3 miljoen Brazilianen zijn blootgesteld aan Bitcoin, vergeleken met slechts 600.000 die op de aandelenmarkt beleggen. aanvankelijk maakte Grup XP zijn plannen bekend om in april een over-encounter (OTC) BTC exchange te openen. Dit was de eerste stap namens XP, die in augustus 2017 voor het eerst een onderneming registreerde met de naam XP COIN INTERMEDIACAO. Later dat jaar, na een kapitaalimpuls van 5 miljoen reals (ongeveer $1,5 miljoen), veranderde het bedrijf de naam naar XDEX. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!