SEC kondigt start van ETF procedure aan

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft donderdag aangekondigd dat het de procedure is gestart om te beslissen of de voorgestelde bitcoin exchange-traded fund (ETF) zal worden goedgekeurd.

De SEC publiceerde een “bevel tot een procedure om te bepalen of een voorgestelde regelwijziging moet worden goedgekeurd of afgekeurd”. Deze is ingediend door CBOE BZX Exchange. Indien de ETF wo

rdt goedgekeurd, zou CBOE het groene licht hebben om een ​​bitcoin-ETF te verhandelen. Als onderdeel van dit proces wil de SEC meer inbreng van het publiek. Tot op heden zijn volgens het agentschap meer dan 1400 reacties binnengekomen.

SEC secretaris Brent Fields schreef het volgorde:

“Deze procedure is op dit moment gepast gezien de juridische en beleidskwesties die de voorgestelde wijziging van de regel met zich meebrengt.”

Het instellen van een procedure betekent niet dat de commissie hun conclusies al heeft getrokken. De commissie zoekt en activeert geïnteresseerde personen om hun visie te delen over de voorgestelde wijziging.

Volgens de voorwaarden van het voorstel zouden VanEck en SolidX een bitcoin-trust creëren, waarin SolidX aandelen zou aanbieden. De SEC heeft al een keer vertraging opgelopen bij het nemen van een beslissing over de kwestie en kan het mogelijk uitstellen tot en met februari.

Vorige maand maakte de SEC furore nadat het was overgegaan om negen voorgestelde bitcoin ETF-voorstellen te verwerpen. Echter kwamen zij hier snel op terug en besloten zij de evaluatie te starten. Het valt nog te bezien wanneer het proces zal worden voltooid.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!