Alibaba’s Ant Financial lanceert Blockchain platform

Ant Financial een van de Chinese partners van e-commerce gigant Alibaba, start een Blockchain BaaS-platform (Backend-as-a-Service). Dit meldde het lokale nieuwsartikel China Money Network op 21 september. vice-president Jiang Guoefei , heeft de aankondiging naar verluidt gisteren gemaakt op de Ant Technology Exploration Conference (ATEC) in Hangzhou. Het nieuwe BaaS-platform wordt geïntroduceerd in combinatie met een op ondernemingen gericht “ant blockchain partner program” dat kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid zal bieden nieuwe blockchain oplossingen implementeren en te innoveren. De mededeling sluit aan bij wat Gueofei omschreef als een stap om de interne technologieën van Ant in de bredere commerciële sector te vinden:
“Ant Financial werkte in de afgelopen twee jaar aan twee aspecten van blockchain: een is om de technologie te verbeteren en de andere om de commercialisering van blockchain-applicaties te versnellen.”
Eerder deze zomer testte Ant Financial zijn eerste blockchain betalingen, met behulp van de nieuw ontwikkelde blockchain gebaseerde digitale wallet via wereldwijde overboekingsservice. De test liet een geld transactie zien tussen AliPayHK van Ant Financial – de Hong Kong-versie van Ant’s populaire mobiele betaalapp Alipay – en de Filipijnse betalingsapp GCash.

Jack Ma

De oprichter van Alibaba, Jack Ma, constateerde een toenemende betrokkenheid van AliPay in blockchain voor de komende jaren, waarbij Ant Financial onlangs in juni. $14 miljard beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van de technologie. Uit nieuwe data blijkt dat Alibaba wereldwijd de eerste plaats heeft bemachtigd op de lijst met bedrijven die de meeste blockchain gerelateerde patenten heeft aangevraagd. De e-commerce gigant heeft met 90 patent aanvragen zelfs IBM overtroffen. Jack Ma heeft eerder deze maand een presentatie gegeven waarin hij aangaf dat blockchain een van de vele geavanceerde technologieën is die de ontwikkeling van de maatschappij moet waarmaken. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!